Ana Sayfa Kalemimden Animeler Kitaplar Mangalar Filmler Diziler Mimler

15 Kasım 2015 Pazar

Son vapur; İstanbul.

özlendin İstanbul. şimdi dönüp baktım da, o sokak lambasını kim dikti oraya?
tam yerinde çıkmış. gözüme çarpıp duruyor. resmen gözüm lamba harici
başka bir şeyi görmüyor.
Okunacak blog çok, yazılacak kelamlar çok... Birkaç gündür kendisini internet namına her türlü iletişimden koparmış River'dan merhabalar. Geçen hafta Tüyap vesilesi ile bir İstanbul turu yapacağımı söylemiştim. Beklediğimden uzun mu oldu? Elbette hayır. Doğma büyüme İstanbul'lu olan bendeniz için, hem tahminimden daha kısa süre zarfında kaldım, hem de gezmeye doyamadım. Yine de oldukça keyif aldım, tabii istediğim tüm kitapları alamamış olmamın hüznü var. Olsun D&R ile netten alışveriş ne güne duruyor! Yine de keşke bulabilseydim demedim değil, zira aradığım yayın evleri dağıtılan mini katalogda görünmesine rağmen, olayı Long John Silver'a çevirip, elimde ki kataloğa bakarak adım adım, yayın evlerinin numarasına bakarak adeta haritada yer alan X işaretini sınıf yönde bulma duygusuyla aramaya çalıştığımdan sadece birkaç tanesini alabildim ki; geçen yıldan bu yana seri biçiminde çıkan kitapları boşladığımı fark edince, oyumu serilerden yana kullandım.
Aldıklarıma gelirsek; 
Birkaç ay öncesi dreamlandgunluklerinde dreamella'nın yazdığı bir kitap yorumu vardı. Beni oldukça etkilemiş ve fantastik türevi kitapları sevdiğimi bildikleri için çevremdekiler de fazlasıyla tavsiye etmişti 'Kral Katili Güncesi' serisini. Normalde seri kitapların ilkini alırım, nitekim kurgusu, dahası anlatım üslubu hoşuma gitmezse kendimce boş betimlemeleri zihnime doldurmak istemeyip, zamanımı adamaya can atmadığım için tereddütle ilk seriyi alır, beğenirsem gelecek serilerine devam ederdim. Lâkin birkaç hafta evvel arkadaştan ödünç alıp bakmaya fırsat bulduğumda gerçekten kitabı oldukça sevmiştim, bu sebeple dayanamayıp ikinci serisini de aldım. 
Meleğin Düşüşü (Serisi)  & Kıyamet Sonrası: Susan Ee. (Evet, farkındayım üç kitabı olmasına rağmen bakan körlüğüm tuttuğundan o an kalabalıktan sadece ikisini bulabildiğim gibi, sormak da aklıma gelmedi) 
Karanlık Gölgeler Evi
Ormanın Esrarengiz Gözleri
Gizemli Kapının Muhafızları (Robert Liparulo)
Yine bir vakitler okumak istediğim lâkin hem sınavlar, hem de D&R'a ne ara almaya gitsem, kendimi başka başka kitaplar alırken bulduğumdan havada kalan başka bir seriydi Karanlık Gölgeler Evi. Ne var ki, dördüncü seriyi kalmadığından beşi de alamadım. Alsam kendimi bilirim. Anında okurum ki; Tess'in Rizzoli ile Isles serisinden üçüncü kitabı olan 'İkiz Bedenler'i en basitinden daha ikinci kitabı elime geçmeden. "Daha sonra bir ara ikiyi de alırım" düşüncesiyle, henüz ikiye kavuşmadan dayanamadığım için okumuştum. Sanırım biraz sabırsız biriyim.  
'İmkansızın Şarkısı', 'Uyku', 'Sahilde Kafka' gibi eserlerini severek okuduğum Haruki Murakami'nin başka bir kitabı olan Haşlanmış Harikalar Diyarı ile Dünyanın Sonuyla her ne denli sabırsızlığım nirvanalarda halay çekmesinden mütevellit bölümleri internetten okumuş olsam da; yine de koleksiyon misali almaktan çekinmediğim mangalardan bir kaçı. 


Tabii eve gelip kitapları poşetlerinden çıkarttığım vakit arasına koyulmuş kahveyi de unutmam gerek. Ne denli hazır kahveyi bir türlü sevmesem de, kitap kahve ikilisi vazgeçemeyen benim için poşetin arasına atılmış mini nescafe de bir anlığına yüzümü güldürmediğini söylemeden edemeyeceğim. 

Ne kadar; kahve insanı olsam da, geçenlerde korefenomeninin gelip çatan kış aylarında hem insanın içini ısıtan hem de, oldukça faydalı olduğu kadar lezzetli bir içeceği paylaşmıştı. Ben de eve gelir gelmez, ıhlamuru sevmediğimden tarifte yeşil çayı kullanarak birazcık değiştirdim. Tamam, tamam. Epey bir değişti desem doğru olacak, zira, çubuk tarçını bulamadığım için içine ufak çay kaşığıyla normal tarçın atmak zorunda kalmıştım. Yine de oldukça lezzetli bulduğumu söylemeden edemeyeceğim. Bu hoş tarif için Kore Fenomenine ayrıyetten de teşekkür ederim. ^^ 

23 yorum:

  1. Bir sürü kitap ne kadar güzeller değil mi :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. vallahi öyle. insanın içi gidiyor. öte yandan aklım aldıklarımdan ziyade hâlâ alamadıklarımda olsa dahi, her birini okumak için can atıyorum. :)

      Sil
  2. Ah ah ne güzel:)
    Bir sürü kitap fotolarda güzel
    Resimde fırtınanın kokusunu gördüm ne güzel kitaptır o. Okuduğumda sevmiştim
    Kral katilin güncesini bende çok merak ediyorum:)
    Hep güzel şeyler duydum hakkında

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de fırtına kokusuna henüz yeni başladım. nancy pickard'ın okuduğum ilk kitabı doğrusu. ^^
      fakat dili epey bir sürükleyiciymiş, onun harici bir kitabı daha varmış, ama henüz alıp okumaya fırsatım olmadı. :/
      kral katili güncesi hakkında ben de güzel yorumlar duyduğum için meraklanıp almıştım. birazda fantastik edebiyatı severim. fırtına kokusunu bitirdiğim gibi ona başlamayı düşünüyorum. :)

      Sil
    2. Nacny Pickard'in diger kitabınında ismi
      Bakire o da çok güzeldi.
      Okuduk sonra yorumunu yazabilir misin?
      Simdiden tesekkürler:)

      Sil
    3. ah, elbette. ben de senin fırtına kokusu hakkında ki düşüncelerini merak etmedim değil yalnız.
      hatta şu an bloguna bakıyordum, acaba kitap hakkında yorumun var mı diye. yada bakire hakkında. bu kitabı seversem diğer kitabını da almayı düşünüyorum. gerçi şu an 127. sayfadayım ve kitap oldukça da akıcı gidiyor. :)

      Sil
    4. Ben kitap yorumu hic yazmadım bloga çok kitap okurum ama yazmadım nedense.
      O ikisini çok begendim ama ben okuyalı baya oldu. Şimdi pek hatırlamıyorum
      Daha doğrusu kişiler filan kafamda karmaşa hali sadece okurken yaşadığım o heyecanlı hissi hatırlıyorum:)
      Kitap yanımda olsa okur yorumunu yazardım:)

      Sil
    5. gerçekten ama bazı kitap ve filmler aradan ne denli zaman geçerse geçsin, insanın aklında tek bir kelime ile ifade edilecek tarzda his barındırıyor. dönüp baktığında insan, anlatmaya çalıştığı vakitler yalnız "gerçekten müthişti" demekten başka bir şey yapamıyor. kitabı eline alıp sayfaları teker teker çevirip olayın içine gömüldüğün an ki his bambaşka. ^^

      Sil
    6. Evet öyle kitaplarıda hep başucundaki kitaplıga kordum kaldırmazdım:)

      Sil
  3. oleeey güzel geçmiş istanbul günlerin. kitap günleri de verimli geçmiş. çayın içine tarçın çıbığı mı atcaz yaniiii :) hoşgeldiin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoş buldum deep sen de hoş geldin. ^^
      güzel geçti epey de, bir pinhan ile ikinci adam yayınlarını da bulabilseydim hayli mutlu olacaktım. birde bir süre sonra elimde ki yayın evi kataloğunu da kaybettim hani, millete sora sora gidiyordum. biri ikinci salona bakın daha da olmadı üçtedir diyordu, zaten ikiden geldim buraya deyince o halde üçe göz atın diyordu. öyle bir durumdu ki, yanımda geçen bir çocuk annesine "buradan iki defa geçtik biz" dediği an. ahaa kesin kayboldum demiştim bir an. yine de oldukça eğlenceliydi. artık oradan almak istediğim kitapları da internetten sipariş edeceğim.
      tarçın, elma kabuğu, bal, limon. orijinal tarifte tarçın çubuğu geçiyordu ama evde bulamayınca ikisi de tarçın canım ne çıkar diyerek tarçın kullanmıştım az bir şey. :)

      Sil
  4. Kitap fuarına gitmeyi ben de istiyordum ya.. İçimde kaldı..
    Senin gidebilmiş olmana sevindim! :)
    Keyifli okumalar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bir daha ki yıl, yada çıkacak nice etkinlikler nasip olur umarım Ebrar.
      belli mi olur. :) ayrıca teşekkür ederim.

      Sil
  5. Süper kitaplar almışsın. Kral Katili'ni seveceğini düşünüyorum ben çok sevdim ama ikinci kitaba başlamadım hala 3 çıksın diye bekliyorum :D
    Orada bir Vampire Knight mı görüyorum ben :) Çok sevmiştim animesini kaç kere izledim.Çok kıskandım şuan, diğer kitapları da çok sevdim. Tess'in kitaplarına başlamak istiyorum ben de, en kısa zamanda. Bakaılm artık. Eee bol bol kitap yorumu bekliyorum artık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birde mimledim seni :D

      Sil
    2. mim için teşekkürler ki. görünce bayıldım! hangi blogger arkadaş düzenlediyse hayal gücüne sağlık, bayağı bayağı bir hoş bir olmuş vede; vallahi kitabı görünce "aa dreamella blogunda bahsetmişti!" diye bir an kendi kendime söylenip sevinç nidalarına girdim, bulabilmenin coşkusuyla. şu an okuduğum kitabı bitirdiğim gibi ilk rüzgarın adına başlayacağım ve elbette yazar. :D ama sen de okudukça yaz. cidden kitap yorumlarını oldukça beğeniyorum. kendime fırsat buldukça liste çıkartıyorum.

      Sil
  6. Riv! hayırlı olsun kitaplarına kavuşmuşsun :) Güzel bir İstanbul kaçamağı olmuş, aksilik yaşamamışsın ne güzel! Çay tarifine gelince kış çayı tarifinden esinlenmişsin, ne güzel işte yaratıcı fikirlere açığız, sanat icra etmişsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zaten senin tarifin. bir ıhlamur yerine yeşil çay kullanmıştım. ^^
      oldukça da beğendim. tarif için teşekkür ederim.
      kısa zamanda o KFC ekmeklerini de deneyeceğim.
      ufaktan mutfağa girmeye başladım sayende. :)

      Sil
    2. Oh ne güzel, sevindim Riv! yaparsın sen ;)

      Sil
  7. Riv, senden sonra bir kişi daha yazılarımı göremediğinden bahsetti... :( Düzeltmek için sınav haftası biter bitmez şablonu sıfırdan yapacağım. Blogumdaki yazıların neden okunmadığını bilmiyorum çünkü kendi bilgisayarımdan her şey normal görünüyor. Zahmet olmazsa blogumun nasıl göründüğünü anlamam için bir resim gönderebilir misin? Şimdiden çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birden aklıma fontla ilgili bir sorun olabileceği geldi. Çünkü görünmeyen kısımda yani menü ve yazılarda aynı fontu kullanıyorum.

      Birazdan sağ üst kısımdaki "Blog değişimi yaptım" yazısının fontunu menü ile aynı yapacağım, eğer yazıyı göremiyorsan sorun fontla ilgilidir.

      Sil
    2. senide epey zahmete soktuğumu hissediyorum Zuri. :3 hatta öyle de. vaktini ayırıp uğraştığın daha doğrusu bakma zahmetine girdiğin için, çok, çok teşekkür ederim vede zamanını aldıysam şayet affola.

      Sil
    3. Öyle düşünme sakın, aksine ben zamanını alıyor gibi hissediyorum. Yardımların için ne kadar teşekkür etsem azdır. :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım : Merve Canbaz