Ana Sayfa Kalemimden Animeler Kitaplar Mangalar Filmler Diziler Mimler

5 Aralık 2015 Cumartesi

Mim: Hayallerimin Ülkesi Kore Hakkında

Vizeler, yeşil çay ve format… 
Evet, sanırım son zamanlarda ki halimi anlatan üç anahtar kelime olsa gerek. Kısa bir müddet önce bilgisayar sorunları nedeniyle pek vakit ayıramıyordum buraya, öyle ki takip ettiğim Kore-chan beni mimlemiş! Görünce sevinç nidalarına girdim, mutlu oldum doğrusu. Öncelikle ona bu güzel mim için çok teşekkür ederim, kendi mimini de okurken listeme sağolsun bol, bol dizi ekledim. Bu kış vakit buldukça her birine ufaktan başlamayı hedefliyorum. Şahsen My Girlfriend is Gumiho’nun ardından bir elimin parmaklarının sayısını geçmeyecek kadar Kore dizisi seyretmiştim ama Kore sağolsun, bloguna koyduğu dizi tanıtımlarıyla yeniden beni yavaştan dizilere başlattı. Um… Benim liste pek kalabalık olmayacak gibi görünse de, mimi görünce boş veresim gelmedi. Gelemedi. Çünkü oldukça sevmiştim. Fazlamı laf salatası yapıyorum? Yoksa şu aralar buraya uğrak veremediğimden bana mı öyle geliyor emin değilim doğrusu da, uzatmak hoş olmaz. Bakalım, başlayalım… 


İlk izlediğiniz Kore dizisi /dizi hakkındaki yorumlarınız?

My Girlfriend is a Gumiho. Hoi, Hoi… Geriye dönüp baktığımda dizi hakkında aklıma ilk gelen Tea ile Gumiho –dokuz kuyruklu tilki biçiminde ki bir mitolojik karakter- arasında geçen sahne olsa gerek.  Bir arkadaşın “bir diziye başladım gülerken sandalyeden kaydım” demesiyle merak edip açmıştım ki, o an izlerken oldukça da keyif almıştım. Zaten mitolojik, fantastik öğeleri içeren yapımları oldum olası sevmişimdir, bir de Gumiho karakterinin şirin mi şirin bir kız olması, beni hepten bağlamıştı. 


İlk oppanız, unniniz?
lee jong suk yâda Min-ho Lee olabilir (Min-ho’yu zamanında City Hunter’da sevmiştim) 

OST’sini en beğendiğiniz dizi?

Oyunculuğunu beğendiğiniz Koreli aktör ve aktrisler?
Kim Soo-hyun, Park Shin-hye, Kim hyun joong

İlk izlediğiniz anime, ilk izlediğiniz Kore filmi?
Sailor Moon. Anaokulundan gelir gelemez televizyonun başına kurulur trt’yi açardım. Böyle bahsedince pek nostaljik geldi. :)

En son izlediğiniz Kore dizisi?
Kore’nin arşivinde görüp başladığım; Mask.

Ne kadar süredir Kore dizisi izliyorsunuz bu süre zarfında kaç dizi devirdiniz? Aklınıza ilk gelen izlenmeli dediğiniz dizi?
O kadar derin bir Kore draması geçmişim yok doğrusu, 2011’in sonlarına doğru bir arkadaş başlatmıştı ve önerdiği dizi sonrası da (bknz: birinci soru) geniş arşivim bulunmadığından doğru düzgün dizi arayışı yapamadığımdan pek devamını da getirmemiştim. Sadece Secret Garden gibi adını duyduğum bilindik dizileri seyredebilmiştim. 

Dizi müzikleri hariç ilk dinlediğiniz şarkı?
İlk dinlediğim şarkı... Böyle ilkleri bir yere not etmeliyim aslında. İşte hafızamın bu konuda mükemmel olduğunu söyleyemeyeceğim. Pas desek?

Korece-Japonca-Çince?
Japonca. ^^

Birkaç soruyu yapamadığımdan yazamadım. Affola Kore. 
Ama oldukça da keyif aldım yazarken, biraz da Geçmişe Dönüş filminde ki Emmett Brown'un arabasıyla yolculuk yapan Marty McFly gibi hissettim. :)

31 yorum:

  1. Mim baştan sona Kore'yi içerse de, bence çok Fransız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mimi yaparken bana da öyle geldi bir an; "ahaa, kesin mimin konusu dışına çıktım. umarım çıkmamışımdır" dedim. öte yandan da oldukça keyifli gelmişti. :)

      Sil
    2. Aslında konu dışına çıktığın anlamında söylemedim. Koreliler ve dizileri benim için bir muamma hala :)

      Sil
    3. Senay Bn o muammalıktan uzaklaştıralım seni de, gerçi şu aralar senle zevklerimiz tezat gibi :)

      Sil
    4. Kore Fenomeni, ehehe :))

      Sil
    5. herkese göre bir anime, manga olduğuna inandığım gibi, kore dizisinin de olduğunu inanmışımdır Kore'nin arşivinden sonra. Senin de zevkine uygun bir dizi çıkar elbet Senay. :)

      Sil
  2. Ne demek Riv! Vizelerin bitmiştir, sefan olsun, hadi mime dedim sana! Sen hiç bekletir misin ki…
    Sen dizi iste yeter ki, ben bulurum sana :) ‘Oh my ghost’u beğenmiştin ya bir tık üstünü buldum, izledim, So Ji Sub hayranlığında Everest yani dizi Master’s Sun, ona da bir bakarsın, ilgini çekecektir :)
    Gelelim mime…
    Şu an Oh My Venüs’ü izliyorum, So Ji Sub etkisiyle ama orda gördüğüm hatun ise Gumiho, dün akşam başladım, ilk bölümünü izledim, devamı nasıl seyreder bakalım :)
    Soundtrack süperdi, so good bye…
    Mask bitti mi bakim, yorumunu merak ediyorum :)
    Secret garden, Hyun Bin’i ilk tanıdığım dizi :)
    Bu kadarı da yetti canım, ellerine sağlık ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah, kesin dizi hakkında yazı yazmışsındır. Birazdan bakıp okurum. ^^
      Pek seviyorum senin dizi yorumlarını, hani klasik dizi yorumlarından öte, hem samimi, hem de dizinin içeriği hakkında bir izleyenden fikir edinmek hoşuma gidiyor. :) Ayrıca öyle oldu Kore, sağolasın, vizeler Atlas'ın Dünyası gibi çökünce omzuma etrafta spiddy gonzales kesiliyorum. Elbet telaşıyla.
      Mask'ı dün gece bitirdim, Mi'in sonu tüylerimi diken dilen etti, gözlerim doldu. Hüzünlü bir hikayesi vardı, ama o son sahne ise bir o kadar tatlıydı ki, yürek ısıtıcıydı. Ji Sook ile Min Woo arasında ki diyaloglar harikaydı. ^^
      Şu yazın bile Master's Sun'u merak etmeme yetti, gidip bakayım en iyisi. :)
      Vede ne demek ki, asıl ben bu hoş mim için teşekkür ederim.

      Sil
    2. Bölümün ne Riv!, kaçıncı sınıfsın bakim :)
      Bak bakalım, beğenirsin bence :)
      Mask'ı beğenmene de ayrı bir sevindim, en azından tarzına yakın olanı isabet ettirebiliyorum :)

      Sil
    3. tarih. son senem olduğundan biraz da onun telaşı var üzerimde Kore. ^^
      acı, tatlı ama çoğunlukla benim için yoğun bir telaş desem yeri olacak. :)
      vede, sen dizi konusunda aşmışsın artık, birkaç dizi sonrası, yada yazı ve yorumdan anında analiz yapıyorsun. hiç öyle bir yeteneğim olmamıştır bak. güzel bir özellik bence.
      Kore-sensei demeye başlarsam sana şaşırma. :))

      Sil
    4. Ooo maşallah tarihi bir zamanlar kpss ye çalışırken öğrenmiştim, zevkli gelmişti, sayısal olunca hep es geçmiştik, 0,1 katsayısı falan diye, eşimin tarih bilgisine hayranım çalışarak öğrenilmez tarih diyenlerden, merakı çok kitap arşivi de iyi olunca bazen karşılıklı tarih bilgilerimizi konuştururuz, bu arada o elektronik mühendisi, sayısalcı ama en çok o konuşturur, bende hayran hayran dinlerim, kronolojiden ziyade yaşanmışlıkları bilince ben gibi teorik takılmıyor :)
      İster istemez dizi film merakım olunca, çokta izleyince tahmin etmesi güç olmuyor, bir kaç dizi seçimiyle karşımdakinin tarzını da anladım mı, kolay tavsiye etmesi, alt yapı sağlam, zengin :)

      Sil
    5. Ooo maşallah tarihi bir zamanlar kpss ye çalışırken öğrenmiştim, zevkli gelmişti, sayısal olunca hep es geçmiştik, 0,1 katsayısı falan diye, eşimin tarih bilgisine hayranım çalışarak öğrenilmez tarih diyenlerden, merakı çok kitap arşivi de iyi olunca bazen karşılıklı tarih bilgilerimizi konuştururuz, bu arada o elektronik mühendisi, sayısalcı ama en çok o konuşturur, bende hayran hayran dinlerim, kronolojiden ziyade yaşanmışlıkları bilince ben gibi teorik takılmıyor :)
      İster istemez dizi film merakım olunca, çokta izleyince tahmin etmesi güç olmuyor, bir kaç dizi seçimiyle karşımdakinin tarzını da anladım mı, kolay tavsiye etmesi, alt yapı sağlam, zengin :)

      Sil
    6. Çalışmanın da elbet etkisi var ama genelde bir nevi araştırma üzerine, nitekim yaşanan hadiseler olayların geçmişten günümüze uzanan getirileri, birbiriyle bağlantılı olduğundan doğru demiş. :)
      Kitap arşivi dedin, ileride kendi evime geçersem şayet aklıma duvara boydan boya yaptırmak istediğim kitaplık geldi. Bayılırım, her türden kitapların olduğu geniş arşivlere, belkide alışveriş merkezlerinde ki kitapçılardan ziyade (D&R vs) sahaflar ondan o kadar hoşuma da gidiyor olabilir. Black books adlı bir dizi vardı, orada Bernad karakterinin dükkanına bayılırım. :)

      Sil
    7. Öyle bir duvar hatta oda bizimde hayalimiz ama evimiz olursa :) inşallah hayalin gerçek olur Riv!

      Sil
  3. Ost'u çok beğendim. Bir türlü city hunterdı galiba ismi izleyemedim.
    Marty mcfly favori adamım:)
    İsmi geçence bile gülümsüyorum:)
    Kahrolsun vizeler kahrolsun finaller:/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bize Dr. Emmett'in arabası lazım Le.
      zaman endişen, sınav stresin olmayacak geçmiş ile gelecek arasında ki yolculukta :)
      Marty'e ne özenirdim filmi ilk izlediğimde.
      ve evet city hunter'dı. şahsen oldukça beğenmiştim. :)

      Sil
    2. Evet bende çok özenirdim.
      Hep anne ve babamın geçmişteki halini merak etmişimdir.
      Acaba derdim geçmişe gitsem yine annemle bu kadar anlaşıp dost olabilir miyim?

      Sil
  4. Çok iyi bir mim olmuş konusunun dışına çıkmamışsın bende 2008 de düslerimin prensi ile başlamıştım Kore dizilerine :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. onu hayal meyal trt'den hatırlıyorum. trt sağolsun zaten, animedir, kore dizisidir derken beni ufaktan aşılamıştı. :)
      oldukça güzel bir diziydi vede senin de mimi yapmanı isterim şahsen esra.
      yazmayı unutmuşum gece, gece (bknz: aklı bir karış havalarda olan Riv.) mimleyeceklerimi, ama seninde mimini okumayı isterim. kore dizisi konusunda oldukça geniş arşivin olduğunu düşünüyorum. ^^

      Sil
    2. Beni zaten Kore fenomeni mimledi yazılım var,Bu hafta o yüzden yazılım bitsin bende yapacağım.

      Sil
    3. Beni zaten Kore fenomeni mimledi yazılım var,Bu hafta o yüzden yazılım bitsin bende yapacağım.

      Sil
    4. sınavlar için başarılar esra, merakla bekliyor olacağım o vakit.
      senin de arşivinin geniş olduğunu biliyorum çünkü. :)

      Sil
  5. My Girlfriend is a Gumiho deyince aklıma direk telefon zili geliyor. Etlerle ilgili olan var ya hani hatırlıyorsan eğer :D
    Zevkle okuduğum bir yazı oldu, ellerine sağlık :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahaha evet. :D
      nasıl unutmuşum onu. zaten o diziden sonra, et sever bir anime karakteri görsem.
      bknz: akame ga kill'de ki akame. pandora hearts'da ki alice.
      bir ara aklıma hep gumiho dizisi gelmişti. :D
      ayrıca beğendiğine sevindim Soda. ^^

      Sil
  6. Güzel bir mim olmuş kore dizileri veya filmleri hakkında pek fazla bir şey bilmiyorum ama izledikçe bağımlılık yaptığını fark ettim bende :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. vallahi öyle. ben de evvelden hiç seyretmezdim, şimdi bildiğin ciddi ciddi izlenecek yapımlar listesi hazırlayıp hangisine öncelik vermeliyim diye düşünüyorum. vede nazik yorumun için teşekkür ederim Kubilay. :)

      Sil
    2. Rica ederim bağımlılık yaptım gidiyorum hadi hayırlısı çok etkiliyor bide beni :)

      Sil
  7. ben bu mimi de yapacaktımm iyi ki gördüm sen de :) Gumşho'yu çok seviyorum ben de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kim bilir senin listen ne güzelli olur. :)
      vallahi merak etmedim değil, film arşivi geniş olan kişilerin listelerini merak ediyorum. bir en çok kore'ninkini merak etmiştim, bir de esra ile senin mimini. üçünüzde kore dizi ve filmleri açısından bana göre oldukça geniş arşive sahipsiniz. ^^

      Sil
    2. Arşiv geniş aslında ama sorular genellikle ilkleri içerdiği için :D Çoğumuzunki benzer oluyor.

      Sil
    3. yine de senin yada kore'nin mimi gibi dopdolu yanıtlar veremedim bu mimde dream.
      sizin mimler almış başını gitmiş. öyle ki benim için dizi arşivine geçiş yaptı. :D
      oldukça eğlenceliydi de ama. okurken pek sevmiştim. ^^

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım : Merve Canbaz