Ana Sayfa Kalemimden Animeler Kitaplar Mangalar Filmler Diziler Mimler

24 Ocak 2016 Pazar

Kitap çekilişi; (Sebo'nun Günlüğü) & birkaç şey;


Hayatımda attığım en uzun başlık olsa gerek, aslına bakılırsa karmakarışık diye kısadan hisse bir başlık atmak vardı içimde, çünkü bu konun hayli karışık bir hâl alacağına rağmen tükenmeyen iç sesimin fısıltıları eşliğinde şu yazımı yazarken diğer bir yandan kafamın içinde sürü haline gelmiş sesleri susturmayı çalışıyorum. Birkaç şey demiştim; ama önden evvel ilk güzel haberden başlamak istiyorum. (Jedi'ler aşkına! Hep böyle birkaç havadisi peş peşe sıralayıp iyi mi, kötü mü demek istemişimdir, tabii şu an konumda kötü havadislerin vızıltılarına ilişkin bir şey yok ki; bence bu iyi.


İyi haber mi, iyi haber mi? 


Daha fazla saçmalayıp konuyu uzatmadan ilk Sebo'nun Günlüğü Blogunda Sebra'nın çekilişini haber vermek isterim. Bol sürprizli ve bir o kadar da güzel bir çekiliş düzenlemiş sevgili Sebra, şahsen şu yazıyı okuyan her arkadaşın Sebra'nın çekilişine katılmasını daha doğrusu bloguna uğramasını tavsiye ederim. Zira hakikatten çok samimi bir blogu var Sebra'nın. Bu arada çekilişin resmini de bir fikir almanız içinde buraya koyuyorum. Dileyen olursa Sebra'nın blogunu üstte verdiğim linkten ziyaret edip daha da ayrıntılı öğrenebilir. 

Son Katılım: 13 Şubat.

Bir diğer konu ise buraya yazmamıştım, yazma gereği duymamıştım fakat iki buçuk ay öncesi başladığım çizim kurusuna ara vermek, rahatsızlığım ve derslerim açısından bırakmak zorunda kalmıştım. Bu durum beni hayli bir üzmüştü, çünkü Mart ayında açılacak sergiye bir tanede olsa kendi çizimlerinden katmak hedeflerim arasındaydı. Tam üç hafta evvel tekrar kursa dönüş yaptım, zaten hoca da kursa kaydımı aldırmadığımdan, yalnız ara verdiğimden devam edebileceğimi söyledi. Umarım da yeniden bırakmak zorunda kalmam. Bu da kendime adanmış iyi haberim olarak şu satırlarda zaman içerisinde maziyle eskiyip kalsın. Bunun haricinde hayat güzel, daha ne olsun? ^^






21 yorum:

  1. Cizimlerinden örnekler paylassan keske burada bizlerle, merak ettim bak simdi:)
    Bayilirim güzel ve ilginc cizimlere. Bunlar güzel hobiler yaa.... senin adina sevindim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o kadar yetenekli değilim, fakat kendimi geliştirmeye çalışıyorum EQ, :)
      Bu arada bir iki tane çizdiğimi koymuştum. fakat onlar etkinlik için çizdiklerimdi.
      2015 Aralık; notlar dizisi vol III
      ile ekim ayındaki yazımdaki; karga ve kızın başlattığı boya bitirme etkinliğine bakabilirsin.
      o kadar ahım şahım olmasalar da çizerken eğlenmiştim. ha bu arada boya bitirme etkinliği devam ediyor bak. bloggerdaki birkaç arkadaşın çizimini görmüştüm. bence sen de bir tane çiz. :)
      gerçekten çok hoş bir etkinlik. fırsat bulursam şayet o boya bitirme etkinliğini sürdürmeyi planlıyorum zaten.

      Sil
    2. Aaa cok tesekkürler, hemen gidip baktim simdi. Bence her ikisi de cok süper olmus, orjinal gibi duruyor. Benim mangalarla hic aram yoktur, yani ilgi alanima girmiyor ama görmüslügüm var tabii ki, o yüzden biliyorum yani orjinallerini de, valla cok güzel, ellerine saglik. O kumral olmasi gerekirken, sari sacli gibi durani özellikle güzel bence:)

      Yaa bu boya bitirme etkinligini Senay'in blogunda görüp cok sevmistim, hatta ben de katilsam demistim ama yok TR'ye gidiyorum, yok TR'den geldim, yok nostaljik pazartesi derken birtürlü sira gelmedi ve unuttum gitti acikcasi. Bir ara firsat olunca yapmak lazim ya..hos birsey cünkü.

      Sil
    3. hiii EQ senin yanaklarını mıncıklarım yerim. çok tatlısın ya. inan ki sevindim. evet, biraz fazla sevgi patlaması yaşamış olabilirim lâkin şu an inanılmaz mutlu bir ruh hali var üzerimde. bir de senin içten yorumunda cabası oldu. :) evet, Şenay'ın da çizimini çok sevmiştim o gün, şahsen senin çizimlerini de merak etmiyor değilim. nede olsa etkinlik süresiz, dilediğin vakit çiz koy. işin en güzel yanı da bu bence. :)
      Karga ve Kız'ın düşüncesi eğlenceli bulmuştum bu etkinliği ilk gördüğüm vakit.
      vede; o resimde içimde ki ukde de odur biliyor musun. kumral rengi boyanın sarı boyaması.
      sanırım bir daha kumral boyarken açık kahve tonu kullanacağım. galiba boyalar dura dura evrim geçirmeye başlıyorlar. *-*

      Sil
  2. Çizimlerini yazınca hemen baktım bende. Harika harika harikaa. Çok beğendim ki ^^ hem de çok. Gerçekten yeteneklisin bu konuda bence :) Sebo'yu tanımıyordum, senin vesilenle uğrayacağım bloguna.

    Rahatsızlığın inşallah mühim bir şey değildir. Kendine dikkat et :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. içten düşüncelerin için çok, çok teşekkür ederim Kukla,
      beni ne kadar sevindirdin anlatamam. bu arada biliyor musun.
      ben senin çizimlerini de görmek isterim. tabii çiziyor isen.
      anime sever olarak nedense çizdiğini düşündüğümden diyorum.
      eğer ki yapıyorsan bir ara bloguna koy bence. yapmıyorsan da Karga ve Kızın etkinliğine katılarak bir yapmaya çalış derim. eğlenceli bir uğraş. ve şu an önemli bir şeyim yok. uzun zaman evvel bir düşüş kazası yaşayıp sol tarafımı inciltmiştim. solak olduğum içinde de çizim açısından da epey problem yaşamıştım. şu an ama daha iyiyim. iyi dileklerin için teşekkür ederim. ^^

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. düşünceli dileklerin için teşekkür ederim Avcı. :)

      Sil
  4. Merhaba kitap severseniz bende cekılısıme beklerim..son gun 31 ocak

    http://www.obiranne.net/2015/12/18kitap-cekilisimin-talihlisi-ve.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. büyük bir memnuniyetle katılırım ki,
      haberdar etme inceliğini gösterdiğin için çok teşekkür ederim Müge
      şimdi bloguna geliyorum. ^^

      Sil
  5. Aaa Dream!in kalemine benzettiği yazarın kitabı Ric! mücella, sana gelsin ki :)
    Çizimlerin şahane mahrum kalmasın o sergi, hedefine ulaşırsın inş ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kısmet Kore'm umarım. ben de ilk görünce aa Dream'in bahsettiği yazar demiştim. :))
      birde Dream'in yorumundan birkaç gün sonra Sebra'nın başlattığı çekilişte görünce kitabı ister istemez aklıma ilk Dream geldi. ayy umarım. çok istiyorum çünkü. zaten şunun şurasında da birkaç ay kaldı sergi için şubatta hoca sergi için olan çalışmalara başlayacağımızı söylemişti kısaca. ama fazla bilgi vermedi henüz. ^^

      Sil
  6. Canımmm güzel sözlerin için ve yazın için teşekkür ederim :) Çok incesin :* Öpüyorum inşallah şanslı kişi sen olursun, malum şansın da bayağı yüksek sankimm ;))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ah pek şanslı birisi değilimdir aslında Sebra, ama çıkarsa sanırım şansımın döndüğüne inanıp 2016'nın nimetleri diyeceğim. ^^ çok teşekkür ederim ki. :))

      Sil
  7. Ay kitapları görünce ilk defa canım bir çekilişe katılmak istedi. Merak ettiğim ama şu sıralarda alamayacağım kitaplar. Özellikle de Mücella'yı çok merak ediyorum, hatta okuyan varsa izlenimlerini duymak isterim.

    Çizim kursuna devam etmene çok sevindim. Bir insanın hayallerini, isteklerini, tutkularını gerçekleştirebilmek adına eylemlerde bulunmasını her zaman takdir etmişimdir. Umarım sergide birkaç çizimin sunulur ve bende onları görmeye gelebilirim. Bu tür şeylere çok meraklıyımdır zaten. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mücella'yı ben de okumadım ama çekilişi kazanamazsam bile almayı düşünüyorum. Ve ben sana alırım Miya-san. O sergiye gelmeyi düşünmen bile beni inanılmaz mutlu etti, ince tavrın için gönülden teşekkür ederim. :)

      Sil
    2. Ahh çok teşekkür ederim, hiç gerek yok ama. Eğer olur da kitabı edinirsen ve okumaya karar verirsen bana da söyle. Bu şekilde beraber okur ve üzerine konuşabiliriz. Birileriyle birlikte kitap okumayı çok severim. :)

      O konuda gerçekten ciddiyim. Sergide çizimlerini görmeyi çok isterim. :)

      Sil
    3. tabii ki haberdar ederim! şu an öyle delicesine mutlu oldum ki anlatmam, çünkü birisiyle dizi, anime izlemeyi yada oyun oynayıp kitap okumaya bayılırım. hatta bir arkadaşla bir aralar doctor who serüvenimiz vardı, ne ara yeni bölüm eklense anında skype'a geçer, üç, iki, bir diye geri sayımla bölümü açar; ilkten bölümü pür dikkat izler, bazen birlikte söver bazende bölüm sonrası sıralardık düşüncelerimizi. kısaca ortak paydan olan biri ile (illa eşdeğer kitap değil, birisiyle farklı bir kitaba aynı anda başlamakta ortak payda görürüm, sadece okumayı sevmesi bile yeter) bir uğraşta ilgilenmek her daim güzel oluyor. :)

      içtenliğin için yeniden çok, çok teşekkür ederim miya-san. şayet sergide bir çizimim yer alırsa ilk sana haberdar edeceğim. :)

      Sil
  8. Yeniden kursa dönmene çok sevindim Riv, gördüğüm çizimlerin çok güzeldi ve eminim ki daha güzellerini çizeceksin :))
    Bir de çekilişteki kitaplardan İskender'i okumuşum, ki katılsam bile bana çıkmaz :D Ama Sebo'ya uğrayacağım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deme öyle salıncak. belli mi olur. bak, ben bahtsız bedevinin makamını elinden alacak bir insan olduğum halde katıldım. düşün bende ki umut periciklerini! sende neden çıkmasın. koş katıl hatun, katıl. :D
      bu arada çok teşekkür ederim. gerçekten her seferinde yüzümü gülümsetiyorsun yorumlarınla. :)

      Sil
  9. Nihayet kitap çekilişine katıldım. Böylece Sebo'nun Günlüğü ile de tanışmış oldum :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım : Merve Canbaz