Ana Sayfa Kalemimden Animeler Kitaplar Mangalar Filmler Diziler Mimler

4 Aralık 2016 Pazar

Mim: 2017'ye Doğru



Ey Zaman Baba;
Varsan söyle bana, bu saatin hali nedir? Oyunun bu denli geç bittiğine inanamıyorum, dahası blogger gecenin bu saati ne kadar da sessiz, sedasız olduğuna. Her girdiğimde ana sayfada birkaç yazı ve yeni bloggerlardan havadis gören benim için biraz ürkütücü buldum, bir an 'ya bir daha kimse yazı yazmazsa, ana sayfaya girdiğim vakit ya kimsenin gevezeliğiyle karşılamazsam' diye düşündüm ardından bir kez daha saate baktım. Saat üç küsür olmuş Riv! Millet gece bekçisi olarak mesaiye kalmıyor dedim. Geçenlerde deep çok şirin, şembelek bir mim yayınlamıştı. Ve sonuna da bir o kadar hoş bir yazı iliştirmişti, demişti ki; 'herkes yapsın bu mimi çünkü bence çok güzel bir mim.'
Saat olmuş üç küsür, koyun saymaktan başlayıp, işi kediye çevirdim. Bu gidişle balık, kuş, zürafa demeden ufak bir sürü kurup Tarzan'sız Jeanne olup çıkacağım, bari  daha da ertelemeyeyim mimi yapayım. Çünkü deep'in de dediği gibi çok güzel dedim.


I- Kimse mükemmel değildir ama yine de eksikleri düzeltmek mümkün. Huylu huyundan vazgeçmez mi dersin? Yoksa şu huyumu değiştirsem hiç fena olmaz mı? Nedir o huyun? 2017 için kendinde değiştirmek istediklerin neler?
Fena olmaz diyeceğim var. Çabuk parlamam. Burada belki belli etmiyorum, hatta belki değil, hiç ama gerçekten çok çabuk sinirlenip, ardından da çok çabuk pişman olan biriyimdir. Bu ailem, çevrem, kısaca genel olarak lafladığım herkes için. (film izler, filmde ki karaktere atarlanır, oyun oynar, karşı takıma atarlanır onu bırakır adam akıllı hamle yapamadığı için kendi karakterine atarlanır.) Doğrusu buraya nasıl sakin yazıyorum emin değilim, sanırım ikizler burcunun gizli bir ikizi var ve benim içimde ki sakin hanım hanımcık kişi de burada ortaya çıkıyor. Neden beni gerçeklikte terk ediyorsun, hı, neden? Um, bakalım, başka... Biraz şipşak olmak isterdim, umarım bunu yapabilirim de. Eğer aklıma koyduğumu o an yapmaya koyulup, atılgan olabilirsem o halde genel olarak, 'vakit' gibi bazı konuları kafama takmayıp kendimi daha sorumlu hissederim. ^^ 

II- Meşhur Alaaddin'in Sihirli Lambası oldu ya kucağına düştü. Ve tabi ki 3 dilek hakkı verdi. Dikkatli düşün, klavyenden çıkan her cümleyi gerçeğe dönüştürebilir. Ne dilerdin?
Her şey mi? Ama her şey mi? Bak geri vites almak yok Cin, yoksa ben çarparım. Bana bir TARDIS verebilir misin? Ya da en iyisi sen benim için; saptanamaz genişletme büyüsü olan bir çanta hazırla, hani şu Harry Potter'da geçen. İçine alabildiğince ıvır zıvır, yiyecek ekleyeyim, ardından da Cowboy Bebop'da ki Ed gibi vurayım kendimi yola, galaksi de yıldızlarda gezeyim gönül rahatlığınca. Adım attığım her an zaman gerisinde dursun, ne rüzgârın bir fısıltısı olsun, ne de aklıma getirebileceğim bir düşünce. Gittiğim galaksi de ehemmiyet arz olmayan yarın için bir plan yapmadan seyredeyim bir köşeden yıldızları. Çünkü biliyor musun Cin, bizim buradaki hayatta çalışmak önemli bir düşe kavuşabilmek için. Yarını düşünmelisin, bir yarını bulabilmek için. Ben basit insanım, fazla düşünmek hoşuma gitmiyor. Kısaca Cin, en iyisi gel bir seyahate çıkalım. Hem sen de bir tatil yapmış ol. Bir de benim şu kedilere olan alerjimi ortadan kaldırabilir miyiz bir el şıklatmasıyla? Çünkü çok sevimli varlıklar ve onları uzaktan seyretmek beni üzüyor.

III- Şimdi gerçek hayata dönüyoruz, evin, çocukların, kendin, kedin.. için yeni yılda neler yapmak var aklında? Şimdiden düşünelim ki, yeni yıl kapıda hazırlıksız yakalanmayalım :)
Hadi ama! Yıldızlarda takılmak hoşuma gitmeye başlamıştı, Cin ile plan bile yapmıştık. Yazık oldu...
Bol, bol yemek yemek, gülmek, sonra... Hatta gülerek gireyim ben bu yıla, kocaman bir sofra başında, neşeyle gireyim ailemle birlikte. Nitekim nasıl girersen öyle geçer derler, şu vakte kadar hiç nasıl girdiğime dikkat etmedim biliyor musunuz. Sıradan gelirdi yıl başları; özel bir hissiyat adamazdı, sokağa yansıyan renkli ışıltılar. Etmesini istedim nedense. 

IV- Piyangodan büyük ikramiye çıksa hepimiz dünyayı gezeriz değil mi? Sen neler yapmak isterdin? Bir de şöyle düşün, o istediklerin için çok  para şart mı? Belki de değildir.
Üzgünüm, cici kız olamayacağım. Kino gibi dünyayı gezmek isterim, biraz bencil olacağım ama başta buna harcarım. Gitmeyi hep istediğim Norveç'e giderdim, ardından... Düşündüm de, aklımda Norveç'ten öte bir şey yok. Galiba benim Kino gibi dünyayı gezme planım burada suya düşüyor. Çünkü Kino 'bir yerde üç günden fazla kalırsam oraya bağlanmaktan korkarım' diye kendini yollara atmışken ve bende de bu denli İskandinav ülkesi takıntısı varken, yolum Norveç'e düştüğü gibi çıkmaz. En iyisi Norveç'i sona bırakmak. Böylece bol, bol yeni kültürlere tanıklık olur, yeni insanlarla tanışırım. Tıpkı galaksi, galaksi dolanmak gibi. 

V- Para para para. Para harcamadan da gerçekleştirebileceğin hayallerin vardır elbet. Haydi onları da paylaş, bekliyoruz.
Bir ABBA şarkısı gibi dedin be sorucuk. Olmaz mı, var elbette. Öncelikle Yunanca'yı ana dilim gibi konuşmayı isterdim. Çok yabancı kalıyorum akrabalar arasında, kendimi sandalye kapmacada sandalye kapamayan vatandaş gibi hissediyorum. Sonra; bol, bol, çizim yapmak ve geriye dönüp baktığımda 'ne güzel' diyebileceğim işler yapabilmek isterdim. Uzun zaman önce yapardım, şu an onlara bakınca da 'ne güzel' diyebiliyorum. Lâkin bu yıl hiçte geriye dönüp baktığımda 'ne güzel' diyebileceğim bir şey yapmadım, bu nedenle, gerçekten kendim beğenebileceğim, bir çizim, yazı yahut yemek, artık ne olursa, kısaca 'ne güzel' diyebileceğim bir şey başarabilmek istiyorum. 

Bu mimi kime adıyorum? Kime? O piti, piti... Seni seçtim blogger... Tamam; buldum! (her daldan atılmış gibi oldum, uyku sersemliğime veriniz lütfen) Hani nerede isimler listesi Riv, demeyiniz. Okuyan ve yapmak isteyen tüm arkadaşlarımı mimledim. O zaman; ben kedi... Yani koyun sayma işime geri dönüyorum. Adios~

67 yorum:

  1. Cevapların güzeliği yanı nsıra gülümsetmesiyle baştan sona çok tatlı bir MİM olmuş. Demek o lamba içi varlığıyla plan yapmıştınız, çok güldüm...

    Rodos, Girit ya da Rumeliliyiz gibi geldi bana. Umarım öğrenirsin istediğin dili, dilleri :)

    Deep iyi ki ad vermemiş, dileyenin cevaplamasını istemiş de senin MİM cevapların ortaya çıkmış.
    Tüm dileklerin kabul olması dileğimle :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O ne güzel bir sözdür öyle. Samimiyim, sevindim. Umarım, demirci. Cin ile olanın gerçek olacağını sanmam fakat diğerleri olsun bana yeter. ^^
      Dilerim herkes için güzel bir sene olur gelecek yıl.

      Sil
  2. River selam :)
    Yazın çok keyifliydi :D
    Bir ikizler daha :) Ben ani parlamadan çok uzun aralıklarla uzun parlamalar yaşıyorum. Öfke kontrolü şart sanırım :)
    Görüşmek üzere :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seinfeld adlı bir dizi vardı Senay, orada Costanza ailesi vardı, öyle bir aileydi ki ketçap şişesinden bile tartışma yaşarlardı. George karakterini kendime çok benzetirdim şu ani öfke patlamasından. Tek farkımız, George vurdumduymazdı. Dediğin gibi öfke kontrolü şart. Keyifle, sıkılmadan okumana sevindim bak. :))

      Sil
    2. Seinfeld i izlenecekler listesinde tutuyordum bir süredir. Zaten okunacak izlenecek ne varsa tekrar tekrar hatırlatıyor blog arkadaşlarım :)

      Sil
  3. Cinle seyahate çıkmak iyi fikirmiş River, yanında her şeye muktedir birinin olması bir noktadan sonra sıkıcı olabilir mi, diye düşündüm ama bir an. Yine de bir süreliğine çabasız yaşama fikri çekici geldi.
    Ben bu yılbaşıyla ilgili ne bir şey diledim ne plan yaptım. Keza, hep yaparım, bir torba dolusu hayal kurarım ve yeni yıla istisnasız yatakta hasta girerim. O yüzden bu yılbaşını kendi haline bıraktım. Sen umarım aile sofrasına oturursun😊
    Benim de en büyük hayalim Norveç'e gitmek bu arada, gidip orada kalsak...
    Gerçekten güzel bir mim olmuş ve okumak da keyifliydi Riv😊😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz boşverelim bence Cin'i. Biletleri ondan aldığımız gibi doğru Norveç'e gidelim Blana'm.
      Her yıl plan yaparım deyince insanın içini kuşatan bir düşünce gibi geldi, bir torba hayal o kadar tatlı bir düşünce geliyor ki. Dilerim bu sene bir sürpriz eşliğinde bir torba hayale kavuşursun, hiç plan yapmadığın gibi. Böyle daha şaşırtıcı olmaz mı hem? Bir de... Ben bu mimi senden de okumak isterdim şahsen. Eski yazılarına bakma fırsatım olmadığından -uzun zamandır olmadığımdan- kim mimi yaptı, kim yapmadı bilemiyorum.

      Sil
  4. Ya Riv! Norvec hayalini bilmiyordum, snein hakkinda birden cok sey ogrenmis oldum bu mim sayesinde:) eger bir gun cok zengin olursam norvec'e biletlerin benden ^-^ ayrica buralarda daha aktif olma yolunda adimlar atmana da cok sevindim, cevaplarin samimiyeti var bir de;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocuk gibi sevindim ki! Sanki birisi peri tozu serpiştirmiş üzerime o derece mutlu oldum şimdi. Ah, ama öyle yüzsüz gibi direk kabul edemem ben, yol arkadaşı olsak daha hoş olmaz mı?
      Mimlerin ben de bu yanını seviyorum, pek çok şey keşfetmiş oluyorum. Yeri geliyor müzik, yeri geliyor başka bir konu. Oldukça sevimli şeyler, matruşkalar gibi dopdolu. ^^

      Sil
  5. Çok keyifli olmus ben mimleri okumayi yazmaktan ćok seviyorum. Pozitif enerji yayiliyor yazindan 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin enerjin geçmiştir kesin Derya. Bloguna ziyaret ettikten sonra kaleme almıştım zira. ^^
      İçten düşüncelerin için sağolasın, mutlu ettin beni.

      Sil
  6. Ne kadar güzel bir yazı olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim ki. ^^
      içimden geldiği kadar işte, biraz ondan, biraz bundan.

      Sil
  7. çok eğlendim okurken :d bu mimler sayesinde bloggerları da tanıyoruz bence iyi oluyor, yüz yüze görüşemesek de birbirimiz hakkında ne güzel fikirler ediniyoruz =) kalemine sağlık =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mim konusunda söylediklerine katılıyorum, bu yönden mimleri severim. Şahsen okuduğumda bana birşeyler kattığını hissederim, havadan sudan birşey bile olsa en basitinden, o an zamanımı renklendirdiğinden yine hoşuma gider. Senin de içtenliğine teşekkürler Duygun. :)

      Sil
  8. Flaş Flaş Flaş riv yazı yazmış hem de pek şirin bir mime pek şirin bi yazı. Uzun zamanadan sonra meraba diyelim evvela.
    Şu ikramiye olayı çok iyi bak benim de bu dünyada en büyük hayalimdir Güzelinden bir dünya turu bir de Güzelinden bir yol arkadaşı oldu mu tadından yenmez. Normalde güzel şeylere ayırmayı düşünürdüm de ikramiye bu yarısıyla iş kurar yarısıyla gezerdim heralde :))
    Gülücüklü kal...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oy sizde merhabalar efenim. :))
      Sen gülücüklü kal dediğinde aklıma hep Noel baba falan geliyor. Nasıl o ev, ev gezip hediye dağıtıyor, sen de blog, blog gezip neşe dağıtıyorsun.
      Büyük ikramiye diyor yahu, biz bölüşürüz bloggerlar arasında, harca, harca bitmez. Zaten benim gözüm Norveç'te. :D

      Sil
  9. İkizler burcu mu :) bayılıyorum ikizler burcuna zira kızımda ikizler burcu:)

    enteresan güzel bir burç ders çalışırken öpücük yağmuruna boğarken birbirimizi sonra bir kaç dakka sonra alt alta üst üste debelenme boyutuna girebiliyoruz.(kızım 8 yaşında)
    sonra hooop bir bakmışsın dünyanın en romantik çifti olup birbirimize övgüler yağdırabiliyoruz :)

    çabuk sinirlenip sonra pişman olma huyu bende de vardı galiba bunu yavaş yavaş yenmeye başladım zor oluyor sonraki pişmanlık dönemi kendimden biliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok şirinmiş o halleriniz. :D
      Sabah zaten blogunda kızının çizdiği resmi gördüm, ne tatlı ya, keşke benim de çocukken çizdiğim resimlerden hiç değilse bir tanesi saklı olsaydı dedim bir an. Nedense çocukların çizdiği resimler çok hoşuma gidiyor. Karamalarını içinde pek çok hikaye yatıyor. Umarım ben de o huyumu düzeltebilirim. Yavaş, yavaş yenmeye başladım deyince, biraz güven geldi bana doğrusu. ^^
      Pişmanlık konusunda katılıyorum. Bu nedenle üstesinden gelmek istiyorum.

      Sil
  10. Valla ben gece kusuyumdur, bu saatlerde benden bir yaziya herzaman rastlayabilirsin River'cim:)))

    Ahh birsürü yabanci diller ben de cok konusmak isterdim, ne büyük bir özgürlük bence.

    Cok keyifliydi yazin, ellerine saglik.
    Sevdim bu mimi, bir ara ben de yapsam güzel olurdu:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aa sevindimmm! Komşum olsan gece, gece kahve içmek için kapını açmıştım Ayşe. :D
      neyse onun yerine blogunu çalarım. Nostaljik pazartesiler sağolsun, geçen gün koyduğun Hint filmini seyrettim dün akşam, elimde mendille bitirdim bu arada. Vede, yap, yap. Deep herkese adamış mimi sonuçta. Senin kaleminden kim bilir ne denli keyifli bir mim olup çıkar o mim. ^^

      Sil
  11. Merhaba yeni keşfettim ve takibe aldım bende beklerim😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldin Kübra, ben de takibe aldım. ^^

      Sil
  12. River, hayal dünyandan bir kürek benim tarafıma atsan... Yeni yıl dileğim bu olsun.:)
    Bana sorsalar tek katlı bahçeli müstakil bir ev, araba, bir de ahçı isterim deyip çıkardım içinden. Senin heybenden çok güzel şeyler çıkmış. Keyifle okudum. Kalemine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyy pratik insan. :D
      Aslında düşünmedim değil sen böyle söyleyince Zülal.
      Yemek yapmayı bilmiyorum, acaba ben de mi ahçı isteseydim diye. Yeni yılda Santa bize birer ahçı Cin bahşetsin, hatta Cin olmayan ahçıda olur, güzel yemek yapsın kâfi.

      Sil
  13. mimi de kendine özgü hoşluğunla yanıtlıyon seeeen :) demek burdaa ataramıyooon :) ailen ne yoksa mübadeleci filan mııı hımmm egeli veyaaa istanbul rumnlarından felan :) tamam işteeee o yüzden kültürel yapın biraz karmaşıık ve zengiiin bulduum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsanları çok iyi gözlemliyorsun deep biliyor musuun. :)
      Müneccim gibisin, şaşırıyorum sana. Aslında şaşırmamak gerek, blogunda dediğin gibi, aşka, hayata, 'insana' dair yaşantı izlemleri taşıyorsun. Bir şaşırtıyorsun.

      Sil
    2. ama sen de önemlisin ki bak ciddiyim yaaa senin kültürüne de ben şaşırıyom senin kıvamına :)

      Sil
  14. Yaa sen kayiplara karismistin rivcigim di mi yinee:) bak ben de ikizlerim eserek akilliyiz biz olsun o kadar :) cin cin olduguna pisman oldu :D
    Dileklerin gercek olsun cnm Sagapo muydu neydi bi onu biliyorum 💕💕💕💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir ehliyet, bir sınavlar derken ben bile kendimi bulamadım Iron Woman'ım.
      Toru Kitajima'nın bir şarkısı vardı diyordu ki 'kendimi kaybederek kayboldum' dinleyince pek gülmüştüm, kaderdaşım çıktın diye sarılasım gelmişti. Teşekkürler ki, senin de dileklerin gerçek olsun, hatta iki katını bulsun. İkizler insanıyız sonuçta, çift dilek hakkımız olsun dimi Joker gibi. Olsun bence. :3

      Sil
  15. Sinirli mi? Sen mi? Gerçekten blogdan öyle biri olduğun hiç anlaşılmıyor. Benim için çok huzur veren sakin birisin :-)

    2016'yı düşünüyorum da benim için de çok güzel geçmemiş ya. 2017'den umutluyum ama. Umarım ikimiz için de hayallerin gerçek olduğu bir yıl olur 2017.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim içinde pek hoş geçmedi 2016, öyle ki fazla zaman bulup takip ettip ettiğim blogları bırak, kendi bloguma bile uğrayamaz olmuştum Şule. Bir de birkaç konuda hayal kırıklığı yakalamıştım, ondan bu kez bol dilekli, uçuk hayalli neşeli olsun. Neşeli gireyim, neşeli devam etsin istedim.
      Ayrıca sevindim nedense, hatta nedense değil nedenini biliyorum, yorumundan mütevelit. İlk cümlen beni o denli mutlu etti ki, 'sahi mi' diye tepki verdim. Ama yinede oyun oynarken atarlanmasam biraz sakin olsam iyi olacak, elimde olmadan bazen kızıyorum, sonra oynadığım arkadaşın da kalbini kırıyormuşum gibi hissettiğimden kötü oluyorum. ^^
      Galiba biraz kendimi kaptırıyorum bu konuda.

      Sil
  16. Ay bende çok çabuk sinirleniyorum yaa :D Bu huyumdan vazgeçmem olanaksız gibi ama kendi biraz da olsa firenliyorum artık :D Dileklerin çok eğlenceli olmuş :D Birde kediye alerjin olmasına üzüldüm , benim kediye alerjim yok ama kuşlara var seni anlayabiliyorum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim frenler patlamış sanırım Saliha. :D Umarım ben de senin gibi bu konun üstesinden gelebilirim. ^^
      Çok kötüymüş ya. İlk test yaptığında doktor, neden timsaha, yada zebraya alerjin var demedi? Her gün timsah mı görüyorum veya zebra? Neden burnumun dibinde olup, sevdiğim bir canlıya var dedi? Neden? Diye tepki vermiştim. Geçmiş olsun sana da.

      Sil
  17. Sen nerelerdesin yaaaaa! Ama olmaz ki bu kadar ara! İsmini gördüm gözlerimde gülücük açtı! :S
    Özledik!!!! (dinime küfreden müslüman olsa diyeceksin ama benim yokluğum sayılmaz :P)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ettim, ettim, fark etmem mi? Bloguna bir girdiğimde yazdığın pek hoş şiir karşıladı ilk beni. Oy, dağınığım ortalığı dağıtıyor, ne içten bir şiir dedim, ardından Kukumav kuşu kesilmişçesine yeni birşey yazarsın, çizersin, kısaca senden gelecek ne olacak diye bu kez beklemeye başladım. Ama baktım sen yoksun. Hii kaçırttım emi Dağınık'ı. Ben geldim o gitti dedim. Yalnız feci sevindim şimdi. Ah, birde Dream gelse, Dream... Ortalarda dolanmıyor Dream. Hayaller ülkesinde Johnny ile birlikte olduğundan şüphe etmeye başladım. Kore'de pek farklı değil sanırım. (şaka bir yana, yoğunluğunuzdan elbet buralarda yoksunuzdur dağınık'ım. öte yandan merakta ettim. ciddi bir şey yok ya)

      Sil
  18. Mim güzel, senin yazin çok çok güzel. Otobüsteyim saat 7.17 okuldan eve dönüyorum. Yorgunum yani, şu yorgun insanı -parmak oynatamayacak kadar- yaslandığı pencereden düzelttirdin şu yorumu yazdırıyorsun helal vallaha 😂
    Ben de yapmak istiyorum bu mimi. Vakit bulursam (ne olur buliym ne olur buliym ne olur buliym..) ben de yapmaya niyetlendim. Cok sevimli geldi<3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. UMARIM, UMARIM, UMARIMM! Şahsen beklerim senden Soda'm. Dilerim vakit bulursun.
      Hatta bekleyeceğim de o bol, bol dilekli mimi. ♥
      Vede çok teşekkür ederim, mutlu ettin beni güzel düşüncelerinle.

      Sil
  19. Riveeer o kadar özlemişim ki seni ve kalemini. Okurken sürekli evet evet ben de diyerek başımı salladım. Özellikle 2. sorunun yanıtında beni benden aldın. Evreni gezip görmek.... Her gece en az 10 dakika camdan dışarıya bakarım, gece göğünü seyrederim ve ne yalan söyleyeyim gözlerim Tardis'i arar. HAla bekliyorum ve bekleyeceğim :') Amy bile bekledi ben mi beklemeyeceğim canım :'3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevimli bir alışkanlığın varmış Atlantis'lim. Ben de ne ara gökyüzünün sağ tarafında kalan bir yıldız görsem aklıma Neverland geliyor. Fakat oldukça güç görüyorum, penceremin önünde 'bana bak' edasıyla duran heybetli, domino taşlarını anımsatmayan binalar sağol olsun. (dur, neden sağ diyorum ki. biri onları ışınlasın!) O mavi klubeyle umarım karşılaşırsın bir gün. Di'mi, Amy seneler sonra karşılaştıysa, Wendy yıllar sonra Tink'i yeniden gördüyse biz neden göremeyelim?

      Sil
  20. Son gelen ve seni benden sonra gelen arkadaşa kadar son neşelendiren ben olmak istedim kızım. Uzun süre yoktun. Bloğumu düzenlerken yorumlarını okudum, nostalji yaptım. Seni görmek beni mutlu etti. Eksikliğin hissediliyordu. Bizler de öyle kendi çaplarımızda yazdık durduk. Kimi gün mutluyduk kimi gün ağlattık yazıları, şiirleri.
    Mim cevaplarını keyifle okudum. Ayrıcalığın o kadar hissediliyor ki River.
    Yeni yılın tüm güzellikleriyle gelmesi dileğiyle. Sevgiler canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen de beni mutlu ettin ablacığım. Şu tükenen 2016 senesi yazamayıp, kendime saklayacağım birkaç hadise neticesiyle fazla buralarda olamamıştım. Ama biliyor musun, ne ara çat kapı gelen komşuymuşçasına ziyaret etsem, ayrı bir tatlılık ve içtenlik görürdüm takip ettiğim bloglarda. Kimi anlar hüzünlü olurdu; düşündürürdü beni bambaşka bir limana sürüklemişçesine. Bazense ben o limanda takılı kalırdım, küçük bir kelam renklendirirdi anımı. Şu vakte kadar takip ettiğim her arkadaş yazdıklarıyla benim için ayrı kıymetliydi bu sebeple, bu nedenle ben de keyifle okuduğum için samimi bir şekilde düşüncemi beyan etmeye çalışırdım ziyaret ettiğim bloglarda. Senin içinde geçerli bu ablacığım. Ayrıca; çok ama çok teşekkür ederim içtenlikle dolu lafzların için. Gelecek yeni senenin senin içinde ahsenliklerle dolu geçmesini dilerim. :)

      Sil
  21. 2017 geliyor az kaldı... :) :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil miii! İnsan da bir heyecan oluyor. :)

      Sil
  22. baksanaaa bi anime listesi yapsanaaa yaa bir yazı olarak veya burda yorum olarak. en iyileri. japon animeleri işte ve diğerleri. cowboy bepop izlicem bu arada. film de olabilir dizi de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiiii yapayım ben bunu, yapayım. Ay sonu yapacaktım aslında, izlediğim serilerden seçme olarak.
      Ama boşverelim biz ay sonunu, kovalamayalım günleri. Günler bizi kovalasın. :)
      Sevindim Bebop açısından. Ed'in babası var, şu gifteki turunç saçlı olan. Çok sevimli onların soyadı bu arada. Ah, neyse ben spoiler vermeyeyim sana, seyrederken görürsün sonuçta. ^^

      Sil
  23. Çabuk parlayan çabuk söner ama biz olumlu yanını düşünelim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahaha ne güzel söyledin Naz. ^^
      Aklıma bahar yağmurları geldi, onlarda öyle kısacıktır.
      Anlık başlar ve biter.

      Sil
  24. Norveç'e giderken beni de yanına al Riv :D En son olarak da gidebiliriz, sorun değil :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşasın yol arkadaşlığı! :D
      Elbette salıncak. Norveç biletimi elime alır almaz, kitap stoğunu hazırla koş gidiyoruz diyeceğim sana. :D Yeni yıla çünkü bol kitaplı ve yeni yerler görmek isterken girmek istiyordun.

      Sil
  25. Çok güzel bir mim olmuş. Umarım tüm hayalleriniz, dilekleriniz gerçekleşir yeni yılda. :) Bu arada ben de beklerim bloguma. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim Nermin, umarım yeni yıl senin de beklentilerini karşılar. :)

      Sil
  26. Blogunuz hayırlı olsun, hoş geldiniz. ^^

    YanıtlaSil
  27. Okurken bende tatlı bir tebessüm oluştu. Ne güzel gerçekleştirmek istediğin birbirinden güzel hayallerin var, gerçek zannediyor insan okurken ama gerçek olur Norveç'e gidersin inşaallah, galaksiyi Ed gibi dolaşmak zor olsada bu dünyayı gezmeyi basarabilirsin.Yeni yıl senin yılın olsun ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolasın Yağmur, yeni yıl sana da geriye bakacağın da "iyiki" diyebilip anacağın güzel anılar getirsin. Ahaha, Ed gibi bir 'space cowgirl' olup çıkacağımı sanmam ama bari buradaki hayalimde yatsın. Norveç işi dediğin gibi, umarım günün birinde olur. :)

      Sil
  28. Gif çok tatlıııı *-*

    Sınavlardı derken anca gelip okuyabildim Riv, gomenne ^^"

    İnsanların her türlü hali vardır da nedense senin sinirli olabileceğini hayal dahi edemiyorum :D
    Hem anı yaşayıp hem de biraz daha rahat bir geleceğe nasıl sahip olabiliriz çok merak ediyorum gerçekten..
    Yunanca mı? Çok hoş bir dil gerçekten :) İki dilli evde yaşayıp ikinci dili anlayamamayı bilirim :D

    Çok güzel yazmışsın mimi yahu. Zaten bu mime bir sempatim vardı, senin yazdıklarınla daha da sevimlileşti gözümde :) Önce Deep'te gördüm, sonra Talha mimledi. Eh, seninkini de okudum. Yapayım ben de artık :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç önemli değil Totoro'm. :3
      Benim yazdığım bir yere kaçmıyor ya, sınavların daha önemli senin. Nasıl geçti bu arada? Umarım beklediğin notu alırsın. Ein çok şirin ya, ben de Ed ile ikisini seviyorum oldukça. :D Senin bahsettiğin o 'ikinci dil' hangisi oldukça merak ettim şu an, fakat iç sesim 'yaşasın yalnız değilimmm' diye bir sevinç nidalarında.
      Vede, yap, yap. Gerçi bende bu hafta oldukça yoğun olduğumdan anca pazar günün keyfini çıkartabildiğimden henüz bakamadım takip ettiğim bloglara, ama senin kaleminden okumak isterim şahsen bu mimi. Kim bilir, belki ben şu an bunu yazarken yapmışsındır bile, bloguna girdiğim vakit sürpriz olup karşıma çıkar. Um, fazla lafı uzatmayayım, en iyisi gidip bakayım. :D

      Sil
    2. Biri gayet iyiydi, diğeri eh işte :D
      Benim için ikinci dil Kürtçe. Neredeyse hiç anlamıyor ve konuşamıyorum :D
      Vakit buldukça bakarsın işte yaa, acelesi yok :)

      Sil
  29. Ne güzel hayaller.bende Norveç ve italyaya gitmek isterdim mesela. Umarım güzel bir yeni yılın olur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim Sümeyye, dilerim bir gün sen de gezip, görmek istediğin yerlere gidebilirsin. Sana da mutlu yıllar. :)

      Sil
    2. Rica ederim. Umarım bende görürüm. Teşekkürler :)

      Sil
  30. inşAllah hayallerini dileklerini birer birer gerçekleştirirsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmukabele, Kardeşler. :)
      İçtenliğiniz için teşekkür ederim ki.

      Sil
  31. Riv biraz da oynadığın oyunlardan bahsetsene bize *-* Nasıl bir oyun ki seni saat üçlere kadar alıkoyuyor? Daha önce hiç oyun oynamamış ben için çok ilginç şeyler bunlar...

    Tüm dileklerin gerçekleşir umarım Riv. Özellikle de kedi alerjinden kurtulmanı tüm samimiyetimle isterim. Ama bak bu alerji işini öğrendiğim iyi oldu. İlerideki kafemde seni ağırlamaya hazırlandığımda büyük bir olasılıkla etrafta olacak kedileri de uzaklaştırmayı unutmamam gerek.

    Umarı 2017 geriye dönüp baktığında ne güzel işler başarmışım dediğin bir yıl olur :))

    YanıtlaSil
  32. Ne güzel ifade etmişsin kendini cevaplar çok güzeldi Okudum en güzel mimlerden biriydi doğrusu :) Dilerim her şey gönlünce olur yeni yılda Sevgiler .....

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım : Merve Canbaz