Ana Sayfa Kalemimden Animeler Kitaplar Mangalar Filmler Diziler Mimler

26 Ekim 2015 Pazartesi

boya bitirme etkinliği

Doğrusu uzun bir müddet buralara uğrayamıyordum, en azından kendi bloguma yazacak kadar vakit bulamıyordum. Geçenlerde Karga ve Kızın boya bitirme etkinliği hakkında bir iki kelam etmiştim yazımda.
Etkinlik için: tık.
Yazı için: tık.

64'lü pastel türevi kuru boya 
ile yapılmıştır.yalnız ne hik-
metse saçları için kumral
 boya kullanmama rağmen 
sarı gibi durmuş. tuhaf.
Lâkin vakit bulamamdan mütevellit bir türlü zaman ayırıp koyamamıştım. Ondan şu an bayram çocuğu ruh haliyle geziniyorum desem abartmam. Etkinliğin konusu basit. Evde ki boyaları bitirmek ve var olan boyaları bir liste halinde sıralamak. (sanırım benim listemde ki boyaların tükenmesine epey vakit olacak) Doğrusu resim yapmayı sevsem de çizimlerimin çoğunu siyah beyaz bıraktığımdan evdeki boyalarım olduğu gibi kalır, bundan bitirene kadar da ne denli yeni boya almak istesem almazdım zira almış olsam kullanamayacağımı adım gibi bilirdim. 

Faber-Castel 12'li pastel boya
Faber-Castel 12'li sulu boya. 
Adel 12'li kuru boya.
Milan 12'li plastik pastel boya. 
Crayons 64'lü x2 pastel boya. (sanırım Crayons zira neredeyse on bir senelik boya olduğundan üzerinde ki kabartma yazılar silinmiş., -evet yanlış okumadınız tam on bir senedir bu boyaları bitirme çabasındayım. birde bu setten bir değil, iki tane bulunmakta. siz düşünün kaç yıldır uğraş verdiğimi.-)
Yine ne marka olduğunu bilmediğim 12'li kuru boya.

Birkaç haftadır takıldığım yabancı sitelerde sonbahar ve cadılar bayramı türevi paylaşımlarda bulunulunca ortaya bu beyefendimiz çıktı. Tabii bir de en beğendiğim Mangaka'lardan birinin yeni proje haberinin de etkisi yok değil, ne denli Riv-chan bu haberi bloguna yazana kadar haber siteden siteye dolaştığından okuyanlar artık "biliyoruz Riv" diyecek olsa da birazdan kısadan bahsedeceğim
zira manga tür olarak en sevdiğim konulardan birini içeriyor. Unutmadan uzun bir aradan sonra ilk defa boyalı çalışma yapmama vesile olduğu için bu arada Karga ve Kız'a bu hoş etkinlik için teşekkür ederim. Gelelim bir diğer konuya. Birkaç ay evvel cesaret edip sonlanan Pandora Hearts'ın mangasını okuduğumu söylemiştim. Cesaretten kastım daima sevdiğim karakterler öldüğünden, manga devam etse de okumamış, altı yıl sonra çıkıp gelen final haberi ile dayanamayıp sayfalar arasına gömülmüş ve sonundaysa "işte bundan okumamıştım" diyerek kendi kendime söylenmiştim. Geçtiğimiz haftalarda Pandora Hearts mangasının yaratıcısı Jun Mochizuki yeni bir seriye başlayacağını bahsetmişti. Bu haber beni inanılmaz derece sevindirmişti, çünkü gerçekten her yarattığı karakter de ayrı bir özgünlük, ayrı bir kurgu ve güzellik mevcuttur gözümde. Karakterlerin geçmişleri oldukça kapsamlı olduğundan, seriye sonradan dahil olan bir karakter dahi gözümde ana karakterle yarışır vaziyete gelmişti. 
Evet Elliot, senden söz ediyorum.
Vanitas no Carte'den bir görünüm.
Jun Mochizuki'nin yaptığı açıklamaya göre yeni seri Vanitas no Carte (Vanitas'ın Kayıtları) bizi 19. yüzyılın Paris'inde steampunk ve vampirlerin dünyasına götürecek.  22 Aralıkta yayınlanacak seri, yeni yıl ile (Ocak sayısı) okurları ile buluşacak.  (Çeviri bana aittir. Kaynak: My anime list)
 En sevdiğim konulardan biri demiştim, fakat bunu derken ne denli çizimde vampirlere yer vermiş olsam da, steampunk'dan söz ediyordum. Nedir steampunk sorusunu diyen arkadaşlar için biraz söz etmek gerekirsek; Steampunk; elektronik teknoloji yerine (bilgisayar teknolojisi) buhar teknolojisinin (zeplinler ve buharlı trenler) kullanıldığı bünyesinde, fantastik ve bilim kurguyu barındıran bir türdür. Hatta bir ara steampunka olan ilgimden ötürü yazdığım hikâyelerden birinde yer vermiştim. Fırsat bulursam günün birinde o kısmı buraya da koyar, paylaşırım. 

Satırlarıma son vermeden evvel yine bir Pandora esintisi olan mangayı okurken beni çok etkileyen bir parçayı koymadan geçemeyeceğim. İlahi Riv, mangayı okurken insan nasıl müzik duyar diyende olabilir elbet, fakat benim de youtube da rastlayana kadar işittiğim yoktu. 

35 yorum:

  1. Çok güEl çizmişsin de boyamışsın da, özellikle gözler. Gözleri nasıl boyadın yahu? °¤°
    Ben teşekkür ederim etkinliğe katıldığın için :)) Devamını beklerim biyama ve çizimlerinin. Sonuçta senin de biya stoğun epey kalabalıkmış :)))
    Sondaki parçayı çok beğendim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. https://www.youtube.com/watch?v=7GjIJqKsI4I

      youtube şöyle bir video vardı. ilkten açık yeşil boyuyordu, üst kısmını koyu yeşil ile geçtikten sonra siyah ile de en üst katmanını hafiften boyayarak renklendiriyordu. biraz boyaları değiştirerek hazırladım, en alt kısmı sarı, üst kısmı koyu yeşil yerine mor ve onun en üstünde ki katmanında üzerini lacivert ile geçtim. ayrıca ben teşekkür ederim düşüncelerin vede bu denli hoş bir etkinlik düzenlediğin için. oldukça keyif alarak çizdim. ^^

      Sil
  2. Çizimin ve postun güzeldi Riv! Keyifle okudum... Yaa çok alakasız olabilir ama Kill me Heal me diye kore dizisi var, izlemişsindir belki orda Omega nickname li gizemli yazar vardı o aklıma geldi, onu anımsattın bana, sende mi öylesin acep? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayılı izlediğim kore dizileri arasındadır, fakat hiç o açıdan bakmamıştım doğrusu. ^^
      Vede hayır, dizi de ki beyefendi ile yakından uzaktan bir alakam yok. Ama güzel diziydi, hani vaktimi ayırdığıma pişman olmamıştım ki şu an bile bahsedince açıp seyredesim geldi. Kore dizileri oldukça renkli. Ayrıca tekrardan çok teşekkür ederim güzel yorumun için Kore Fenomeni, beni bir kez daha mutlu ettin. :)

      Sil
  3. etkinliği iyi yapmışsın. bu yazını da sevdim. manga okuyom ben de ama sen çok yoğun ilgilisin galiba yazılarından faydalanırım ben de. iyi ki gelmişsin bloguma. bak bir de bir arkadaşımız var, "arrakis", ona benzettim blogunu. blogumda sağda "dikkat" bölümünde var. benzeşiyorsunuz biraz. görüşürüz ki yinee :) aramıza da hoşgeldin. sevindim. sana arkadaş getiririm ki zamanla :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O arkadaşın da blogunu okumam gerekli, merak ettim şimdi. :) Sayenizde yeni yeni bloglar keşfettim, ayrıca nazik yorumunuz ve düşünceleriniz teşekkür ederim. Sizinde blogunuz hakikatten çok güzel ve kapsamlı. Okurken keyif alıyorum, buna ek ilave olarak yazar olduğunuzu öğrendiğim vakit, hayranlığım bir nebze daha arttı. Zira kitap okumayı seven biriyimdir, biraz da üzüldüm açıkçası bu denli geç fark ettiğime, hem blogunuz açısından hem de kitaplarınız açısından. Tez vakitte kitaplarınızı alıp okumayı planlıyorum. Ayrıca hoş buldum. ^^

      Sil
  4. Çok güzel çizmişsin, ellerine sağlık. Pandora Heart'ı çok duydum ama manga okumaya başlayamadım haalaa. Müziği de çok beğendim bu arada :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alice harikalar diyarını seviyorsan şayet mangayı daha bir seversin. Cheshire cat, Mad hatter ve Alice gibi karakterler harikalar diyarının kurgusu dışında apayrı bir senaryoda toplanınca epey beğenmiştim. ^^ Ayrıca beğendiğine çok sevindim, teşekkür ederim Dreamella. :)

      Sil
  5. River-sensei demeye başlasak mı ufaktan.:) çok güzel çizim. Çok harika parça. Ellerinize sağlık! Pandora Hearts a sayende başlamıştım.Bunun için de ayrıyeten teşekkürler ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sensei'lik duruma gelebileceğimi sanmıyorum Lydia-san. Ama yorumun beni ziyadesiyle mutlu etmeye etti, çok teşekkür ederim ve de ne demek. :) Ben de senin sayende nice güzel animeye başladım ki, sayfanda bahsetmesen samimiyim şu vakte kadar keşfetmemişsem eğer, ileride de keşfedebileceğimi sanmazdım. Anime arşivin gözümde saklı hazine gibi değerli. ^^

      Sil
  6. Selam :)
    Bu resim nasıl yapılır. Hayretler içerisindeyim. Hayranlık duydum. Benim minik kuşumdan sonra ahaha tek resim yapamayan benim galiba, tamam kabul ediyorum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ama senin minik kuş çok sevimliydi ki. bayılmıştım. ^^
      şahsen ben herkesin kendine has bir çizim tarzı olduğunu düşünürüm. basit çizim diye bir şey yoktur. mesela biri vadide ki bir zambağı çizer, renk kadar, diğeri aynı zambağı kara kalem yapar yada farklı bir açıdan çizer. herkesin gözün de bir olsa da, hayalgücünde bambaşkadır. senin çizimlerine bakınca şahsen mutlu oluyorum, insanı bayram çocuğuna sokan hoş bir tarzın var. mutluluk verici. :)

      Sil
    2. Eheh, öyle mi :)
      Gidip birkaç tane daha kuş çizeyim o zaman :)

      Sil
    3. böyle deyince ben de kuş çizmek istedim bak. hatta bir ara deneyeyim de. :)
      tabii ortasına çizgi çizilmiş m harfi olup çıkarsa şaşırmam. asdf

      Sil
    4. Bu resimden sonra hiç sanmıyorum.
      Bir anka kuşu olsa, güzel olurdu bence :)

      Sil
  7. Blog keşif etkinliği sayesinde geldim :) Ben de mutlaka beklerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. elbette, büyük bir memnuniyetle. :)
      ayrıca hoş geldin. ^^

      Sil
  8. Merhaba
    Çizimin güzel ben hiç beceremem:)
    Birde şey sorucam bu mangaları nereden bulup okuyorsunuz ben bilmiyorumda belki fırsat buldugum bir ara başlar okurum:)
    Şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. türkçe manga için; manga tr, manga hanta ve manga denizinden ulaşabilirsin. gayet kapsamlı seriler mevcut. onun haricinde bato.to'da da bazen türkçe seriler olabiliyor. online okuma sitesi olduğundan bato.to'da genelde her dil manga bulmak mevcut.
      hani çevirisini bekleyemem ingilizce okurum diyorsan da; mangafox ile manga saurus u öneririm. yine arşivleri oldukça geniştir. bazen mangafox'dan kaldırılan mangalar oluyor. hatta birkaç tanesini orada bulmuştum. :)
      ayrıca güzel yorumun için çok teşekkür ederim ki, le yan. beğendiğine sevindim. ^^

      Sil
    2. Teşekkürler:)
      Cevap verdigin için çok mutlu oldum.
      İngilizce bilseydim ingilizceleri okurdum lakin ingilizcem yok.
      Türkçeleri okurum artık:)
      Her zaman yorum yaparım zevkle

      Sil
    3. yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. :)
      ayrıca aynı düşünceler senin yazgıların için de geçerli.
      bugün keşfettim blogunu fakat epey bir sevdim. ^^
      ne denli daha okumam gereken çok yazın olsa da, böyle insanın ekran başına geçip blogger'ı açtığı an vaktini keyifle değerlendirebileceği yazıların var. :)

      Sil
    4. Tabii yardımcı oldun')
      Yazılarım hoşuna gittiyse ne mutlu:) sıra sıra okuma rastgele seç oku:)
      Öyle dahada hoşuna gider:)

      Sil
    5. Ben kendime yazdığım için habire yazarım:) o yüzden yazılarım bol

      Sil
  9. Etkinlik bu değil mi :)
    Denerim yani bakılır ama söz veremem :)
    Ben kara kalemciyim fazlasıyla karalamak daha cazip gelir bu arada hoş geldin ;)
    Senin de tercihin adının kısası ooo bendensin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet. etkinlik, karga ve kız düzenlemişti. görünce çok hoşuma gitti vedeeee hoş buldum. sen de hoş geldin Muptezel. ^^
      karakalem konusunda katılıyorum. ne denli profesyonel olmasam dahi genel olarak resimlerimi renklendirmeye üşengeç birisi olduğumdan kendimi ya çizimi öylesine bırakmış vaziyette bulurum, yada karakalem yapmaya çabalarken bulurum. bloguna tam anlamıyla keşfetmedim doğrusu, birkaç yazını okumuştum ama belki aralarında çizimlerinde vardır. (diyorum ya, tam anlamıyla incelemeye fırsatım olmadı ama gayette hoşuma gitmişti. neyse konudan sapmayayım. fakat çizimlerini görmek hoşuma gider. şayet yaparsan merakla bekliyor olacağım. :)

      Sil
  10. Çizimleriniz çok güzel olmuş, ben çok amatör çizgi film kahramanlarını baka baka çizebilirim. Hatta okulun duvarlarına çizmiştik. Ben de bloğuma beklerim. Takipteyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayy ne zevkli olmalı. ^^ kim bilir ne hoş çizimler ortaya çıkmıştır. bir ara odamın duvarına boydan boya sakura ağacı çizmek istemiştim. çiçek polenlerine alerjim vardır, o nedenle bahar ayları evden pek dışarı çıkamam. o nedenle de, duvar bomboş duracağına bari bir kiraz ağacı yer edindirip estirsin baharı diye gönül vermiştim de, evdekiler sıcak bakmayıp "aman misafir gelecek, olmaz böyle" deyince kala kalmıştı. vede teşekkür ederim, beğendiğinize çok sevindim. ^^
      ayrıca ben de blogunuza geldim bile. :)

      Sil
  11. Senin çiziminin de benimkilerden bi eksiği yok *-* Boyaman şahane olmuş, cidden imrendim :c Boya bitirmeye gelince ben bu konuda çok beceriksizim sanırım. Bir de ilkokuldan kalma yaklaşık 13-14 yıllık mum boylar var onları bitirmeye kalksam ohoooo. Ama çok yaratıcı bir etkinlikmiş takdir ettim vallahi :3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. on üç, on dört sene mi. bir de ben kendi boyalarımı şarap misali sanırdım.
      kesinlikle, ben de etkinliği epey, epey bir sevdim. oldukça eğlenceli. bir ara fırsat bulursam yeniden bir şeyler kaleme alıp çizeceğim. ama çizimlerin konusunda söylediklerimde samimiydim, gerçekten harika çiziyorsun. boyama için de öyle. ayrıca beğendiğine, çok, çok sevindim ki. :3 bilhassa senin gibi boyama ve çizim konusunda kabiliyetli birinden işitmek gerçekten mutluluk verici. ^^

      Sil
  12. River cok guzel olmuss :-)
    Manga okuyanlar hep bi guzel ciziyor.. yada guzel cizenler hep manga okuyor :-) maşallah :-)
    Kardesim doğumgünü hediyesi olarak manga-turkce ama- istedi.. ben bleach veya one peach diye dusundum ama onlarin animesini izledik/izliyoz.. mangayla anime arasinda fark var mi?? Bir de oneri bir manga?? Son olarak bu yabanci mangalari okudugun guvenilir bir site soyler misin :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. doğrusu pek fark olmuyor manga ile anime arasında, ama yapımdan yapıma da değişebiliyor. şöyle örnek vereyim, bir vakitler fullmetal alchemist 2003 yapımı animesi çıkmıştı (ilk animesi brotherhood olmayan) mangadan bağımsız gelişmişti olaylar, paralel evrenler filan girmişti, ardından mangaya bağlı bir yapım çıkarttılar, bilirsin zaten (Edward ile ilgili yorumunu okudum ^^ ) o da manganın bire bir uyarlamasıydı. yani, çoğu animeler mangalardan uyarlansa da, bazen içerik açısından bağlı olmayabiliyorlar.
      ve türkçe manga siteleri için;
      http://manga-tr.com/
      http://mangadenizi.com/
      http://ariascanlation.net/
      ve http://www.mangahanta.com/ 'yı öneririm.
      yabancı istemişsin, yabancı olarak genelde ben;
      http://mangafox.me/
      http://mangasaurus.com/
      (burada bazen mangafox'da kaldırılmış mangalar oluyor. onları bulmak dahi mümkün. ^^)
      http://bato.to/
      (burada ise hem türkçe hem de yabancı mangalar bulmak mümkün. hatta bloggerda manga çeviren birkaç arkadaş var. onlarda çevirdikleri mangaları bato ile mangatr'ye yüklüyorlar genelde. bu nedenle toplu adres olduğu için ikisinin linkini veriyorum)

      şahsen genelde bu sitelerden takip ediyorum. şu ana kadar da bir sorun yaşamadım. :)

      Sil
    2. Bu arada nazik yorumların ve güzel düşüncelerin için çok teşekkür ederim Coffe. konu manga ve anime filan olunca bazen dalgınlığım hat safada oluyor. böylesine güzel bir yorumu teşekkürsüz bıraktığım için biraz kendime kızdım doğrusu, affola. Vede beğendiğine çok, çok sevindim. ^^ Gerçi boyama konusunda o kadar iyi değilim. Çizim konusunda da kendimi o kadar yetenekli görmem, bu konuda Atlantis'linin eline su dökemem, (onunda çalışmalarına bir ara vakit bulursan bakmanı isterim) fakat yorumun hakikatten benim için çok kıymetliydi. Bilmeni istedim sadece. :) Yeniden teşekkür ederim.

      Sil
  13. Keşif etkinliksiz kendiliğimden geldim:) Boya bitirme etkinliğine anti-etkinlik: "bitirmedeğiniz boyaları organikçizer'e gönderin o boyalarla sizi çizsin" etkinliği :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. uvv... bak ben buna hayır demem çizer bilesin.
      hatta evde var kafasıyla yeni yeni boyalar alıp sana gönderirim bunu da bilesin. çizen sen olunca. :))

      Sil
    2. tabi ki bu fikrim kötü niyetli insanların eline geçmemeli.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım : Merve Canbaz