Ana Sayfa Kalemimden Animeler Kitaplar Mangalar Filmler Diziler Mimler

4 Kasım 2015 Çarşamba

Miim: ne söylerdin?


Selam! Aslında böyle peş peşe yazmak adetim değildir, hatta genelde nedense vakit ayırmak istesem dahi pek nadir buralar bir şeyler karalarım, fakat deeptone'un mime yer verdiğini görünce bu denli hoş bir mim bekletmek olmaz diyerek dayanamadım. Konu basit, ama bir o denli de eğlenceli; kısaca; "karşılaşmak istediğimiz kişiye ne dersiniz" demiş deep ve bir güzellik daha yapıp "günümüzde yaşıyan herkes hatta roman karakteri dahi olabilir" demiş. Bu dünyanın sorunları tükenmemiş gibi, ben oyumu hayaliye yönlendiriyorum. Yaşasın Peter Pan'ın var olmayan ülkesi!

kino no tabi adlı animede ki gezgin hatuna rastlasam büyük ihtimal bir tutam onu bıktıracak, lâkin serinin başında izleyiciye yönlendirerek, yanıtsız bırakıp gittiği sualini tesaül ederdim. 

"hey Kino; söylesene. bahsetmiştin ya bir gün bakışlarını maviye bürünmüş arşa yönlendirip, pervasızca kanatlarını savuran kuşlara bakıp; "gerçekten kuşlar özgür müdür diye" hani sonrası sen bunları deyip yeniden nereye gittiğinden dahi bir fikrin olmadan motoruna atlarken beden bihaber, ben seni seyre dalmıştım yeniden. gerçekten özgür müdür kuşlar, bir kuş gibi olabilir mi insan. zira pek yakınlarda işittim eski bir filmden bir sözü tekrardan "paha bilemez bir teklifim var" deyince genç adam heyecanlanıp "özgürlük mü" demişti de ihtiyar gür sakalının altından gülümseyip "özgürlüğün alınabilir demişti" işte o an sen aklıma geldin. hey kino söylesene. sen motorunla diyar diyar dolaşırken tatmışsındır vukufun meyvesini, görmüşsündür bilinmeyenleri. gerçekten kuşlar özgür müdür?"

Bakalım, bakalım, kimleri mimliyorum? Bunu okuyup yapmamış olan bütün arkadaşlar olsun. ^^
Kısıtlamalar hoşuma gitmez benim, gönlünüzden geçen kişiye ses edin. 
Şimdiden herkese kolay gelsin ve de iyi geceler. :)


29 yorum:

  1. Kino no ne cevap verirdi diye başka bir mim dalgası başlatırmışım ben de :)
    Kısıtlamaman çok güzel olmuş River. Mimde kim kendisini buluyorsa yapsın kendi çapında...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahaha, olabilir elbet. :))
      ayrıca teşekkürler Kahve Yanı. bu arada mimi yaparsan eğer senin yanıtını da merakla bekliyor olacağım. ^^

      Sil
  2. Çok güzel olmuş bence :) Bende yapacağım bu mimi en yakın zamanda inşaallah :) Deep ucu açık mim olarak mimlemesi iyi oldu çünkü benimde kafamda bir iki kişi var. Hatta yaa. Şimdi yazıvereyim mimi. Ben mim yazmaya kaçtıım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de anında okudum. :D
      ayrıca; kesinlikle deep'in soruyu ucu açık bırakması ayrı bir güzellik katmış.
      insan kendinden bir parçayı adıyor sayfalara. ^^

      Sil
  3. Selam River!:) Kuşların uçarlarken özgür olup olmadığını,benim de zaman zaman düşündüğümü hatırlatan,yazıma en etkileyici yorumu bırakan, bilim kurgu romanlarının kahramanı karşıma gelmiş gibi hissettiren gizemli olmasa da ilginç arkadaş.Çoğunuz biribirinizi tanıyorsunuz.O nedenle yorum ve yanıtlarınız sarih oluyor.Fakat ben yaşım gibi geç başladığım bloggerlığa ve olan her aktivitesine ayak uyduramıyorum.Zaten kafamı, karıştıracak ve yoracak her .şeyden korumaya çalışıyorum.Size ilk defa bana yorum yaptığınızda rastladım.Etkilendim,zira buna çok ihtiyacım vardı.'Mimlenmek',Manasını bilsem de burada uygulaması güzelliği ifade ediyor anladığım kadarıyla..Kendi anlayışıma göre ben de bir şeyler yazayım o zaman izninizle:)Film kahramanları yerine, on üç yaşımda aşık olduğumu sandığım İtalya doğumlu,Belçika'nın efsane adamı, melodilerin kahramanı ADAMO'ya seslenmek ve o zamanki düşüncemle''.Nasıl böyle tipsiz bir kadını sevip hem de evlendin ?''diye sormak değil çığlık tadında bağırmak isterdim:)))Ne kadar kıskanç bir kızmışım.Şimdi utanıyorum..Bu arada uygun gördüğünüz,profil adınızı bloğumda gördüğümde aklıma gelen çooook zevkle dinlediğim,gençlik hayallerimi içlerine bıraktıklarımın arasında ve şahane melodilerinden biri olan.Styx-'Boat On the River''ı size ,mesela bu yıl geçti belki ya da gelecek yıl kutlayacağınız yaş gününüz için armağan ediyorum.Sevgiler.Hoşcakal River

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Salvatore Adamo'yu Alpay'ın şarkısıyla tanımıştım. geçmişde ki yaşanan hadiselere, eşsiz müzik arşivleri ve daha nice ahsenliklere sizin kadar aşina değilim yaşanan tarihe tanıklık edemediğimden. velâkin fırsat buldukça internetin başına oturduğum an ya bir filmden kareye kaptırırım kendimi, yada nağmelere. bu güzel ve içten yorumunuz beni düşünceye sevk etti, bir an kendimi Adamo'nun hayatını araştırırken buldum vede ister istemez neden desem de zihnime esti bir tını. derler ya sevdanın nerede, ne zaman filizlenip açılacağı belli değil diye. ayrıca utanmanız gereken bir şey yok benim görüşümce, elbet insan hayatında her ton rengi gördüğü gibi, yüreği de her ton renge bulanarak çeşitli deneyimlerle hatıralara izlenim eder. şahsen bu ufak anınızı okuduğumda yüzümde tebessüm meydana geldi. ^^ ayrıyetten, güzel düşünceleriniz, yanıtınız ve bu hoş armağan için çok teşekkür ederim Ece hanım. mutlaka dinleyeceğim. :)

      Sil
    2. Rica ederim.Yayınlarımızda görüşmek dileğiyle...

      Sil
  4. Bu mimi üzerime almak istiyorum ama yazılılar başlıyor:( Ama yapacağım ya ! Çok güzel bir yazı olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim Esra, ben de merakla bekliyor olacağım. ^^
      ayrıca derslerinle sınavların için de kolay gelsin çokcana. dilerim emeklerinin karşılığı yüzünü güldürür. :)

      Sil
  5. Bu mimi üzerime almak istiyorum ama yazılılar başlıyor:( Ama yapacağım ya ! Çok güzel bir yazı olmuş :)

    YanıtlaSil
  6. Mimi okuduğumdan beri sürekli düşünüyorum.. kim, kim, kim... hala karar veremedim ama verdiğimde ben de yapmak isterim bu mimi (: Seninki her zamanki gibi çok yaratıcı olmuş yine, çok beğendim. Bu arada headeri çokk sevdim, çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de şu an yorumunu okuduğum gibi; kim, kim, kim... acaba dreamella'nın mim de yer edindireceği kişi kim diye düşünüp duruyorum. :)) bence yaz da; yazmanı çok isterim şahsen. oldukça keyifli oluyor mimlerin. ayrıyetten nazik yorumun vede düşüncelerin için de çok teşekkür ederim, beğendiğine sevindim.

      Sil
  7. Dreamella'ya katılıyorum Riv!, header çok güzel, sanki bir yerde pek anlamadığını falan okudum ki şok oldum! Mimin çok etkileyiciydi hatta Ece Hanımki de ;) Kaleminize sağlık!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim ki. ^^ yaaa feci mutlu oldum şu an. ps ile uğraşmayı sevsem dahi daha önce hiç oturup, blog için tema yapmayı denememiştim. o nedenle insan biraz kararsız oluyor yaptığı sonuç tatmin etmiyor. yada beni etmiyor desem yeri olacak. aslında az çok her işte böyleyimdir vede şayet mimi yaparsan senin de nasıl bir yanıt vereceğini merak etmiyor değilim doğrusu. :)

      Sil
    2. Seni mi kırcam Riv! En kısa zamanda yaparım ne olacak ;)

      Sil
    3. Hıza bak bayan Speedy Gonzales, ne ara yaptın :)

      Sil
    4. Uykum açılır açılmaz aklımdayken yapayım dedim, Dreamella ;)

      Sil
    5. darısı dreamella'nın başına. :)) (tamam, bir an düğün ortamlarında ki mahallenin çekirdek çitleyen teyzelerine döndüm) fakat gerçekten çok hoşuma gitti mimin kore fenomeni. zaman ayırıp yazdığın için teşekkür ederim. okurken epey eğlendim. ^^

      Sil
    6. Ne demek Riv! bana böyle gel :) aslında bende keyif aldım, içimden geçeni de yazdım, hayaller işte..

      Sil
  8. nefis bir soru kinonunki :)))) ben de bilmek isterdim ama yaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen deep. :) bir de hatun bölümde soruyu sorup motoruna atlayıp gidince. anca sen sor kino, bırak bizi aklımızdaki düşüncelerle baş başa desem de, epey beğenmiştim sorduğu soruyu. ayrıca mim için yeniden teşekkür ederim. ^^

      Sil
  9. Bu mim beni çok çekti ama önce ne olduğunu bi iyice öğreneyim öyle geleyim değil mi :))) kore fenomeni de paylaşmış...

    YanıtlaSil
  10. Of bu yorumlardaki hatalar ne zaman düzelecek acaba?? Hadi hayırlısı...
    Ama hiç uğraşma blogger! mim'imi sana harcamayacağım!
    Mim olayını araştırmam lazım nasıl yapıyoruz bir kuralı var mı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. pek kuralı olduğunu söylemem doğrusu, sadece aklında ki kişiye (hayali bir roman kahramanı olabilir, yahut yaşayan biri olabilir. artık kim ise) sormak yahut söylemek istediğin şeyi dile getiriliyor. uzun yada kısa fark etmez. tek herkesin sorusunun bir olmaması ki; zaten herkes gönlünden geçen kimse ona yazdığından farklı farklı yanıtlar çıktığı için de bence onu eğlenceli ve güzel hale getiren de durum da o. :) sonra dilersen mimlemek istediğin kişiyi yazıyorsun, atıyorum, a kişisi ve b kişisi vs. tabii benim kısıtlamak hoşuma gitmediğinden yazmadım. kısaca hepsi bu. ^^
      yaparsan şayet okumak isterim hani. :))

      Sil
  11. Merhabaaaa River :)
    Seni deepte gördüm.
    Naber :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aa Lily-san Hoş gelmişsin, iyidir. :D
      vede seni ne ara görsem nedense burnumda bir kahve tütüyor. :)

      Sil
    2. Bana Lily-san demene bayılıyorum :D
      Ahahahah ne güzel :D kahve sever misin? :))

      Sil
    3. bayılırım. babam sağolsun kahve gurmecisine döndüğüm olmuştur. öyle ki sülaleden biri yurt dışına gitsin neresi olduğu fark etmez; bizimkiler "gelirken kahve getir" der. bu nedenle halam her yunanistan'a gittiğinde kahve ile döner. ama nedense bir türlü fallarını sevemedim. :/ millet bana her seferinde "senin için kararmış" der durur telvesini gösterip. sonunda fincanın dibinde ki telveyi boşaltıp tutturacağım bir gün ellerine.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım : Merve Canbaz