Ana Sayfa Kalemimden Animeler Kitaplar Mangalar Filmler Diziler Mimler

4 Ağustos 2016 Perşembe

Notlar dizisi VI. / Ehliyet telaşı.


Ağustos aynın başı, zaman bilinmezlik.
Nedense öğle ve akşam arasındaki saatler beni ikilem de bırakıyor. Bir yanım adı dahi konulmamış bu anları Araf'ın uç kısımlarını kainata taşıyıp zamanı sanki yok ettiğinden severken, diğer yanım adı sanı bilinmeyen zamana karşı huzursuz. Sanki dışarısıyla olan iletişimimi engelleyip, güneşin, uzaklardan puslu görünümlü ay ile çakışıp semâda alacalı renklerle kuşandığı bir vakite hapsolup, kendim harici çevremdeki herkesin vitrin mankeni gibi donuk, pürsukut olduğu paralel evrenlerden birine kapanmış gibiyim. Doğrusu içten, içe bu anları sevsem de, dediğim gibi nedense bazen sebepsiz yere bir huzursuzluk elinde süpürge varmışçasına kovalıyor sükunetimi. Şu an nasıl mıyım? Açıkçası mutlu. Yanlışlıkken yarım saat evvel çizgi romancı yerine bir kafeyi arayıpi telefonda istediğim çizgi romanları getirip getirmeyeceklerini sorarken, adamın içecek bir şey sanması üzerine yaklaşık beş dakikadır anlamsız muhabbetin ardından, nihayetinde 'istediğiniz siparişi tekrar eder misiniz, nasıl bir şeydi' demesi üzerine ayrı olan kutuplarımız farklılığını varmamızla ufak diyaloğumuz sona ermesi ve, sıcaklardan, son üç gündür evde mahsur kalmış olmama rağmen, mutlu!
Aa doğru, son üç gündür bilmediğiniz üzere evde pinekliyorum adeta. Başta can sıkıcı bulsam dahi, -kısacık bir an- son zamanlar da oldukça alışıp sevmeye başladım üzerime çöken evde ki Riv adını taktığım ruh halimi. Yapacak iş bulursanız hiçbir şey sıkıcı değildir şu hayatta millet! -bu çağrım gelecek günlerin bir anı, 'sıkıcı' terimini yaşayan gelecekte ki ben içinde olsun. Günün birinde canını moralin bozuksa bir şeyler ile uğraş, gelecekte ki ben. Canını sıkma. Yaşam güzel. Bunu son üç gününü evinde pinekleyen biri diyor bir de. Düşün!- Yine de içimdeki susmak bilmeyip hayaller aleminde keyif çatıp, düşlerini gerçeklikle buluşturmayı hedefleyen iç sesim, olaya kendisini de katıp yaz ayının beklentilerimizin hedefine ulaşmadığını dile getiriyor. Ha, elbette animelerde ki cıvıl, cıvıl giysiler giyen, ellerinde pamuk şekerle festival tezgahlarında ilerleyeyip, günün sonunda da gökyüzünde havai fişek gösterisini seyretmeyi hedefleyen bir Riv yok iç sessimde. -Aslında olay aynen böyle!- Yine de, kurgusal çizgilerde ki olayların fantasinden ziyade, dolu dolu bir müzik festivaline gidip, geçen yaz ki gibi Urla'da arkadaşın yanında kalıp, gecenin bir yarısı sahilde civarına yakın mangal eşliğinde piknik yapmayı istemez değildim. Hoş, mangal boyu tek yapabildiğim dumanla haberleşmenin ötesinde değildir. Bu sadece geçen yaz için değil, bu yaz ailece gittiğimiz piknikte de öyleydi. 

Bahsettiğim diyalog.
Son vakitlerde ehliyet kursu için alıştırma yaptığımdan, ve benim gireceğim üçüncü sınav olacağından söz etmiştim. Bu yönden aklıma sevdiğim Buffy, ve Supernatural'da harici The Guild''de de canlandırdığı karakterle sevdiğim bir aktör olan -genelde youtube'da oyun videolarıyla bilinen- Felicia Day'i getirmişti. Day'de bir videosunda, ehliyet sınavında iki defa başarısız olduğundan bahsetmişti. Burçlar, ve burç yorumlarıyla haşir neşir olan birisi değilimdir. Hatta kendi burcum için bile sadece çevremden aynı burca sahip insanların bana söyledikleri kadarını bilirim, ama; Day'in de ikizler olup, benimle aynı olayı yaşamasından dolayı artık 'belki de ikizler burcu iki defa girmelidir' düşüncesini taşıyacağım neredeyse. Elbette şu sıralar direksiyon ile sorunum yok, en azından kurs öncesi koçluğuma adamış babamın düşüncesine göre. Fazla deli fişek kullanmayıp, atar yapmazsam sorun yokmuş. Gel gelelim, inanın direksiyon karşısında hiddetlenen kimlerden olmasam da, adamın hayalinde ki ben artık nasıl biriyse 'şimdi sen gider birisine söylenirsin' demesiyle beni yine şaşırtmıştı. Yine dememde ki konu; babamla 'baba kız' ilişkisinden ziyade 'asker arkadaşı' gibi bir muhabbetimiz vardır. Hatta, ev ahalisinde yürüyüş yapmayı seven yegane kişiler olduğumuzdan birkaç saat sahil civarı turlar, ardından evin yolunu tutarız. Evimizin de yakınlarında karate kursu mevcuttur, bundan dolayı hali ilen giderken önündne geçeriz. Bir ara her zamanki istikameti izlerken durup, kursta çalışan çocuklara bakmış ve  'seninle izlediğimiz filmlerdekiler gibi kapışmıyorlar' demişti. İşte şaşırdığım kısım buydu. Umm; ufaklığımdan bu yana, on yedi sene boyunca kahvehaneye ortamında geçen gençliğimi düşünüyorum da... Sanırım bunun yanında fazla sıra dışı değil. 

Bu yazıya başlarken gayem, kimilerinin yaklaşık sekiz sene, benimse altı yıl boyu beklediğim D. Gray-Man animesinin dönüşü, Berserk ve hazırlandığım ALES hakkında olacakken nedense ehliyet ve hayali yaz serüvenimle kuşanmış. ALES demişken, evet ALES'e hazırlık yapıyorum, bu nedenle günlerimin bol kitaplı geçtiğini söyleyebilirim. İşin komik tarafı ise, geçenlerde internette rpg forumları üzerinde tanıştığım birine bahsedince çocuğun ALES belası demesi olmuştu. Bunu ilk duyunca biraz endişelendim, gel gelelim, vatandaşın benden ufak olduğunu öğrenmem üzerine, oldukça şaşırmıştım. Yok hani, daha evvel giripte, bana yön verse anlarım. Ama adam daha evvel girmemiş bile. Benim ilgincime giden o. 
Sanırım oldukça bağımsız, bir o denli de balıkçıların değişiyle rast gele bir yazı oldu. Bol serüvenli, macera kitabı tadında, keyifli bir yaz geçirmeniz dileğiyle. ^^

21 yorum:

  1. Ağzı olan konuşuyor Riv'cim. Baksana, adam daha ALES'e girmeden kendincr yorum yapıyor. Fazla takılma onun bunun yorumuna :))
    Ehliyet sınavının son seferi olur bu ve kazanırsın inşaallah :))
    Bendeki ruh haliyse "şunu yapayım, bunu yapayım ama vaktim yeter mi acaba" düşüncesi ve ardından gelen boş oturmalarla geçicek gibi. Bahsettiğim gibi olmaması için elinden geleni yapacağım tabii :D
    Senin de çok keyifli geçer yaz mevsimin umarım :)) ♡♡

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sorma totoro'm. o an donup kaldım zaten. adamın yazdığını tekrar, tekrar okuyup sonunda "hımmm" demiştim diyecek bir şey bulamadığımdan. animelerde ki pek sevimli karakterlerin dediği şu sözü söylüyorum sana; 'ganbette!' bunu yapabilirsin totorom! <3 *biraz kuru, kuruya kaldı yazı üstünde. ama oysa yazarken çok samimiydim* çünkü gerek sınavlarında, gerekse diğer konularda azmettiğin şeyin üstesinden gelebilen bir karaktere sahipsin. umarım sınav açısından dediğin gibi olur. bu yıl üzerine epey bir düşüyorum bu konun. :3

      Sil
    2. Gözümde hemen bir anime karakteri canlandı :D Ben de bir huy var yazıyı okurken sesli dinliyormuşcasına okuyorum, istemsizce aklımda bir ses canlanıveriyor. Bu sebeple problem yok, gayet samimi durdu yazıda da :D
      O zamaaan sana da GANBATTE! ♡ >.<

      Sil
  2. Bazen ben de, bir şey anlatacağım diye başlayıp, bambaşka yerlere gidebiliyorum. Demek ki,anlatma ihtiyacı oluyor insanın.😊
    Geçen biz de su söylemek için Erikli diye bir akrabayı aradık😂😂 Komedi... Hep sıcaklardan River😃
    Umarım sınavların umduğunca geçer😊
    Bu yaz keyifli geçmedi, umarım bundan sonrası iyi olur❤️❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. erikli mi? cidden? :D ahaha unutulmaz bir anı olmuş.
      bizim de bir ara ev telefonunu iptal ettirmeden evvel, daima bizi arayan bir teyze vardı. haşim'imi ne isterdi. fakat haftada iki defa falan arardı sürekli. şimdi o teyzeye ve haşime olduğunu merak etmeye başladım. ehem. konuyla alakasız oldu, fakat bir an aklıma geldi telefon deyince o teyze. teşekkür ederim ruj'um. umarım herkesin yazı öyle geçer. <3

      Sil
  3. Yaaa özlemişim riv kalemini de riv havasını daa...
    Kafeci ile muhabbetin beni şaşırtmadı riv😄😄😄, şu ehliyetı artık almalısın yaaa 😂😂😂
    Ales yaaa 😐😐😐😐

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de özlemişim Kore'yi görmeyi, Kore havasıyla... ^^
      Ama en çok gönderilerini okuyup, blogger'ı her açtığımda ana sayfada Aa Kore ne yazmış demeyi özledim ki! Alacağım Kore'm. Alacağım, öyle bir hırs yaptım ki ALES'i solladı bu konuda.
      (belki de sollamadı o kadar. abartmayayım. ama üzerinde düştüğüm hakikat)
      Kafeci ile dünyalarımızın farklılığının bir an evvel fark edilmesini dilerdim. Ama her iki dükkanın adı da aynı olunca, adamcağız da orası mı deyince evet, burası deyip durmuştu o an.

      Sil
  4. çok sırıttım bu yazıya. ehliyet hayırlısı yaa. berserk seviyom ben de. ales hadi hayırlısıı başarılaar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ah, ah, griffith bizi bitirdi deep. berserk evrenine gitsem ak değil, kara şahin ilan edeceğim.
      ama gülmek en güzeli ki hayatta! epey eğlenceli bir şey. güzel dileklerin için de çok teşekkür ederim. ^^

      Sil
  5. Benim tatilin yarısı sıkıcı geçti, yarından sonra güzelleşeceğini umuyorum :-)

    ehliyetimi çok kolay ve hak etmeden aldığım için utandım şimdi. hoş aldım da ne oldu, öyle cüzdanımda yer işgal ediyor. sen en azından araba kullanabiliyormuşsun. neyse ben de bir gün öğrenirim herhalde :-)

    ehliyet sınavında da ales'te de başarılar diliyorum riv'cim. sen yaparsın bence :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. umduğun gibi, hatta umduğunun üstünde olsun Şule. şaşırtsın seni bu yaz. güzel hatıralara vesile versin. ^^
      ama öyle demeyesin ki, bak ne güzel sezar'ın feth etmesi gibi almışsın ehliyetini. insanın zamanı olduktan sonra yapamayacağı hiçbir şey yoktur.
      ayrıyetten teşekkürler ki, bu kadar güzel sözlerin ardından bir kenara fırlatıp atmayı hedeflemiyorum. :)

      Sil
  6. Ev işlerini boşlamasam boş kalacağım yok. Hep bir koşuşturma. Akşam saatlerinde sahile inme hayalim var. Bu yaz henüz başaramadım, bakalım şeytanın bacağını kırmayı düşünüyorum... Yazının girişi bir parmak bal tadındaydı. :) Ales sınavı ile hiç alakam olmadığından sayende kısa bir araştırma yapma şansı buldum. Sınavda başarılar diliyorum... 18 yıldır trafiğe çıkmayan birinin ehliyeti geçerli midir? Ehliyet yenilenmeli midir? Bu sorular sayende kafama takıldı ama başka zamana atıyorum araştırmasını :) Ehliyet sınavında da başarılar diliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kırarsın sen Zülal. Yapabilirsin bunu!
      Zaten artık havalar ısındığından yaz mevsiminin sadece Ağustos bitimine kadar olduğunu söylemek yanlış olur. Eylül'de bile sıcaklık kendisini belli ediyor. Bu nedenle Eylül ayına da "yaz geceleri" diyebiliriz. Ehliyet yenilenmesi açısından bir bilgim yok. Şimdi benim de aklıma takıldı. :/
      Bir alırsam ben de trafikten kopmayacağım. O uzun araç kuyruklarında beklemeye bile razıyım.

      Sil
  7. Merhaba River, bloğumu zişarete gelip güzel yorumunla beni çok mutlu ettiğini söylemek istiyorum öncelikle. Yoruma kapalı olduğundan buradan teşekkür etmek istedim. Çok teşekkür ederim. Şu anda telefondan girdiğim için izleyiciler kısmını göremiyorum. Pc ye geçer geçmez bloğunu izlemeye başlayacağım. Bu arada büyük bir zevkle okudum yazını bazı yerlerde gülümseyerek. Gireceğin her iki sınavda da başarılar diliyorum. Ehliyet tamamen heyecana bağlı bende 3. Seferde alabilmiştim. Hocamı çıldırta çıldırta 😄. Çünkü direksiyonda bir sorun yoktu ama heyecan tavan 😊. Ales sınavları hakkında hiçbir bilgim yok ama dilerim her şey gönlünce olsun. Güzel paylaşımlarda görüşmek dileğiyle. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hop! bunu yeni gördüm. neden hep geç görüyorum ki?
      ama çok, çok sevindim senin burada olmana, kurabiye canavarım, tarifiçe'm.
      tarifiçe'm dedim çünkü hakikatten blogunda ki tarifler muhteşem Zehra.
      ayrıca ne demek. blogger insanların gönlünden geçenleri dile getirdiği bir yer değil mi?
      sadece senin o hünerli ellerinden çıkanları gördüğümde gönlümden düşeni beyan ettim.
      asıl ben bu içten yorumun karşısında ne desem bilemedim. o kadar mutlu ettin ki beni.
      ateş böceği gibi aydınlattın gecemi. bu arada magnolia tarifini bizim evin hünerlisi, anneme söyledim. nereden buluyorsun böyle hoş tarifleri dedi. muhallebesinin malzemesini ben hazırlarım, sen karıştırırsan hazırlarız ocak başına gelemem sıcakta dedi. bu anlaşma ile müsait bir vaktimizde yapma kararı aldık.
      vede şu ehliyet işini okuyunca YALNIZ DEĞİLİMMMM diye çığlık attım. (bunu yaptım) umarım ben de senin gibi kursiyenin hakkı üçtür diye üçüncü de alırım. direksiyon açısından katılıyorum. o bambaşka bir olay. ^^
      güzel dileklerin için de teşekkür ederim. :)

      Sil
    2. Yaa River ne güzelsin sen 😊. Bu gün tanıştığım bütün bloglar beni böyle mutlu etti hep. Tarifiçem haa bayıldım bu tabire. Birde kurabik çok güzel yaa. Teşekkür ederim bütün güzel sözlerin için 😄. Annene de sevgilerimi iletirsen çok sevinirim. Tarifi yapınca çok beğeneceksin eminim. Basit, hafif ve leziz 😊. Çok güzel oluyor gösterdiğin ilgi ve yakınlığa ayrıca teşekkür ederim. Sevgilerimle.

      Sil
    3. Yaa River ne güzelsin sen 😊. Bu gün tanıştığım bütün bloglar beni böyle mutlu etti hep. Tarifiçem haa bayıldım bu tabire. Birde kurabik çok güzel yaa. Teşekkür ederim bütün güzel sözlerin için 😄. Annene de sevgilerimi iletirsen çok sevinirim. Tarifi yapınca çok beğeneceksin eminim. Basit, hafif ve leziz 😊. Çok güzel oluyor gösterdiğin ilgi ve yakınlığa ayrıca teşekkür ederim. Sevgilerimle.

      Sil
  8. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ve izleniyorsunuzz =). Bundan sonra yetişebildiğim tüm yazılarınız da. Güzel paylaşımlar da görüşmek dileğimle =).

      Sil
    2. Ve izleniyorsunuzz =). Bundan sonra yetişebildiğim tüm yazılarınız da. Güzel paylaşımlar da görüşmek dileğimle =).

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım : Merve Canbaz