Ana Sayfa Kalemimden Animeler Kitaplar Mangalar Filmler Diziler Mimler

7 Ağustos 2016 Pazar

Pazar 6'lısı: Film olmasını istediğim altı yapım.


Şahane pazarların, şahanesi, pazarların sultanı, pazar altılılarıyla merhaba millet!
(Bir an kendimi elinde mikrofon karşısında yarışma sunucusu gibi hissettim.
Her pazar geleneksel olarak yapılan bu etkinliğe blogunda yalnız bir kere yer edindirebilmiş, diğerlerine okuyucu kitlesi olarak katılmıştım. Doğrusu, benim için okuyucu kitlesi olarak katılıp diğer blogger arkadaşlarımın ne yazdıklarına bakmak dahi ayrı bir keyifti. Bu ay ki pazar altılılarının konusunu sevgili Şule hazırlamış. Kategorileri merak edenleri; şöyle buyur edip fazla çene çalmadan listeme döneyim. Çünkü en çok liste klavyemin seslerinin çınlayacağını düşünüyorum.



Black Haze - Yong Yong (Dydyddl7)
Evet, biliyorum. Bir kitap değil -en azından kısmen- lâkin en sevdiğim weebtoon'lardan biri olduğundan Noblesse gibi animeye uyarlanmasını istediğim yapımlardan birisi de Black Haze'di. Her zaman Buffy, Supernatural, vb. için de kardeş kurgusu yer alan yapımları sevmişimdir. Belki de bu abla olmamdan kaynaklı, emin değilim doğrusu, alakası bile olmayabilir. Siz bu dediğimi aklınızdan silmeye bakın en iyisi. Ama, Black Haze kesinlikle görmeyi istediğim yapımlardan biriydi. Rood'un geçmişi ve abisinin onu korumaya çalışması beni oldukça etkilemişti. Okurken eğlendiğim bir seri olduğu kadar, yer yer hüzünlendiğimde olmuştu.
Konusuna gelirsek;  bir kralın başka bir boyuta açılan bir kapıyı açması ve bu boyuttan gelen iblis ve yaratıkların insanların yaşamını kaosa sürüklemesiyle başlıyor. Bunun üzerine Kral Tanrı'ya yalvarıp dünyasına inen yaratıklardan kurtulmak üzere bir çözüm arar ve nihayetinde kimi insanlarda işaretler görülmeye başlaması üzerine büyücüler doğar. Böylelikle büyücüler iblisler ile mücadele etmeye başlarlar. Ama derler ki; kimsenin bilmediği husus ise kralın dileğini yerine getiren Tanrı değil, iblislerin kralıdır. 
Öykümüz bu şekilde başlıyor, ardından Rood, nam-ı diğer, dillerde kudretiyle yer edinmiş Kara Büyücü'nün aldığı bir görev üzerine okula öğrenci olarak kayıt olması ve hadiselerin gelişmesiyle devam ediyor. 


Vanitas no Carte - Jun Mochizuki.
19. yüzyılın Paris'i. Steampunk. Vampirler ve esrarengiz olaylar... 
Bu yapımı birkaç ay önce blogumda heyecanla bahsetmiştim. Mochizuki'nin Dünyası seri ilerledikçe büyüklüğünü göstermeye devam etmişti benim için. Bunlardan birisi de Manga'nın yedinci bölümünde simyacı Paracelsus'un geliştirdiği formül sayesinde oluşan felaketler dizisiyle dünyada görülmemiş şeylerin ortaya çıkıp, bir nevi hikâyemizde ki vampirlerin oluşum nedenlerinin bilindiğin ötesine taşıması olmuştu. Seri şu an sekizinci bölümünde, bu ay sonu dokuzuncu bölümü çıkacak. Ve büyük ihtimal animeye uyarlanırsa en az bir kırk bölüme ihtiyacı olsa dahi (bunu Pandora Hearts animesinde ki bölümlerin bittiği yere dayanarak diyorum. Elbet hikâyenin akışına göre bu çok daha farklı da olabilir) görmeyi isteyeceğim yapımlardan birisi de Vanitas. 


Zaman Çarkı - Robert Jordan.
Bir aralar internette dizisinin oluşacağı söylenen bilim kurgu serilerinden biriydi Zaman Çarkı. Açıkçası haberi görünce yıkılmıştım. Neden? Zira yer alan uyarlama dizilerin kurgu kalitesini göz önüne aldığım da hep düş kırıklığına düşmüşümdür. Stephen King'in Kubbe'nin Altında seri gibi, rahatlıkla örnek verebileceğim nice yapım, kitap ile bağının bir müddet sonra kopması ve kurgudan uzaklaşarak ana olaylardan ziyade, ana karakterler arasında ki ilişkiye vurgu yapıp, bir müddet sonra da artık nasıl olduğunu şu yaşıma kadar bir türlü çözemediğim, bundan sonra ise çözemeyeceğimi düşündüğüm romantizme bağlamaları sebebiyle Rand Al'Thor'umuzun güme gideceğini düşünmüşümdür. Umarım o haber doğru değildir ve yine umarım ki seri Hobbit, Harry Potter gibi birkaç filmlik bir seri olarak beyaz perde yer alır.

Zehir - S.J. Bolton. 
Nedense yabancı kitabında uyanış yazıp, Türkçe kitabında zehir yazmasına anlam veremediğim, buna rağmen okurken beni oldukça etkileyen bir S.J. Bolton kitabı. Yazarın toplam üç kitabını okumuştum, ve büyük kısmında çeşitli kasaba efsane ve söylentilerine yer verildiğini gördüm. Mistik olmayan hadiseleri, mistik bir havayla kuşanan polisiye olay örgüsünü severim. S.J. Bolton'da bu atmosferi iyi yakalayıp yansıtan yazarlardan biri. Bu yıl içinde yazarın Kurban kitabının beyaz perdeye uyarlandığından haberim olsa da, biraz aç gözlülük yapıp, Zehir'in de yer almasını isterdim. 


Cehennem Makineleri - Cassandra Clare.
Yeniden merhaba Steampunk! Ölümcül Oyuncaklar serisiyle çoğu kişinin hem aklında, hemde gönlünde yer edinmiş Cassandra Clare'in eserlerinden birisi olan, benim en sevdiğim Cehennem Makineleri. Açıkçası Ölümcül Oyuncaklar Serisini filme çıkmadan evvel de, o kadar düşkünü, fanı, -artık ne derseniz- değildim. Olayların 19. yy. Londra'sında olması şöyle bir yana dursun, vampirler, büyücüler ve nice doğaüstü kavramı  yer almakla birlikte Steampunk teknolojisini görmek heyecan verici olurdu. 

Bu sonuncusunda oldukça kararsız kaldım açıkçası yine Steampunk ile ilgili bir çizgiroman'ı koymayı planlamıştım fakat biraz düşününce Neil Gaiman sevgimden, son günlerde taze bitirdiğim Mezarlık'ı eklemeyi uygun buldum. Eğer Tim Burton ile bir araya gelseler harika bir yapım ortaya çıkabilirdi. 



Galiba aşağı yukarı benimkiler bunlar. 
Sizin, 'keşke olsaydı' deyip görmeyi istediğiniz bir yapım var mı? 

26 yorum:

  1. Ay ben şuan ölümcül oyuncaklar serisine başladım ve vanitas no cartenin 8 bölümünüde okudum .
    Cennem makinaları nasıl ya çok merak ediyorum.
    Benim aklıma tavsiye edecek pek bir şey gelmedi( okumuşsundur büyük ihtimal)
    Black Haze çok merak ettim bu arada :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Clare'in kitapları hoştur. Umarım seversin seriyi.
      Haze'in kurgusu fantastik, başları çok komik ve eğlenceli bir seri. Ama... Hem de kocaman bir AMA, giderek olaylar derinleşince 'nasıl yaniii' dediğimi bilirim. Vanitas 8 harikaydı. Jeanne ile bizimkini shipledim bildiğin, fakat aklım dokuzda, çünkü şarlatan bir yandan, diğer yandan bizimkini arayan vampir topluluğu, öte yandan ise Vani ile Jeanne'in meçhul durumları. Bu bölüm uzunda olsa genelde Noé'nun geçmişine inildiğinden o kadar uzun gelemedi. Yinede o 'büyük ihtimal' dediğin ihtimali bile merak ettim Esra. :)

      Sil
  2. Filmini görmek istediğim tek kitap Silmarillion :) Tam bir Tolkien hayranıyım River, hani defalarca okuyanlardan. Umutluyum, Peter Jackson çeker belki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. umarımmmm. serinin noksan kalan tek yapımı olup çıktı Silmarillion.
      çıkarsa şayet ruj demişti, ön görmüştü diyeceğim her izlediğimde.
      umarım da çıkar. çok isterdim. :)

      Sil
  3. hepsi de hoşmuş dizi olsalar seyrederdim :-)) geiman'ın kitaplarını film olarak görmek isterim ben de..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. değil mi? biraz gothic ve büyülü olduğu kadar esrarengiz yapısıyla o kadar içine çekiyor ki Geiman. yıldız tozunda olduğu gibi görmek güzel olurdu.

      Sil
  4. senin bu listeye anime yazacağını biliyordum, doğru tahmin etmişim :-) kitapların hiçbirini okumadığım için yorum yapamayacağım ama kitapların dizi olması o kadar kötü bir fikir değil bence. bir film en fazla 3 saat sürüyor ve eğer kitap dolu dolu bir kitapsa bu 3 saatte her detayı veremiyorlar. dizide öyle bir sıkıntı olmazdı. mesela taht oyunlarının 1. kitabını dizinin ilk sezonunda 10 bölümde çok güzel anlatmışlardı. ileride yüzüklerin efendisi'ni de dizi olarak görürüz belki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beni o kadar iyi tanışsın ki Şule, tahmin ettiğini öğrencinin gülümsedim yazını okurken. GOT'un kitaplarını okumuştum, fakat dizisini izlememiştim şu vakte kadar. bir vakitler başlamıştım, hatta fan sitesi vardı hâlâ durur mu emin değilim. o vakitler henüz serinin kitaplarına başlamamıştım. sitedekiler de bana, ilkten kitaplarını oku, ardından dizisini seyret. spoiler kaynıyor buralar, spoiler deyince kitaplara sarmış, dizisinden kopmuştum. bu nedenle dizi ile kitapları ne denli bağlantılı bilemeyeceğim. dediğinden yapımı izleyen biri olduğunu var sayarak diyorum, görüyorum ki oldukça yansıtmış dizisi kitapları. aksi halde bunu demezdin. doğrusu sevindim de. ne hikmetse kendi izlediğim uyarlamalar, fazla bağlı kalmayınca hep hayal kırıklığına uğrar olmuşumdur. eğer ki kitaba bağlı kalacaksa (çünkü 11 ciltlik hayli uzun bir seri -ne denli 14 olsa da, son üç cildi Brandon Sanderson tamamlamıştı-) dizi haberinin gerçek olmasını isterdim zaman çarkı için. :) senin dediğin gibi hoş olurdu, hem böylece bir anda belirli bir sürede oyuncuyu da karakterle bütünleştirmek yerine, zaman içerisinde ısınabilirdim. benim tek problemim işte kurgudan kopma korkum. fakat umarım dediğin gibi taht oyunlarını yansıttıkları gibi yansıtabilirler olursa.

      Sil
  5. İNŞALLAH OLURLAR BİZDE İZLERİZ. ZEVKİNE GÜVENİYORUM:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ağzından bal değil, charlie'nin çikolata fabrikası damlıyor le yann.
      İNŞALLAHH! ama bunu derken herkes açısından dedim ki. tek benim değil, herkesin aklındaki yapımlar bir gün beyaz perde de yahut animede buluşur. <3

      Sil
  6. Hepsinin konusu güzelmiş :) Ama sıra ne ara gelir bunları izlemeye bilemiyorum o kadar çok beğendiğim yapım var ki. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. köşe'm, o beğendiklerini öylesine merak ettim ki!
      cidden başkalarının 'bu benim favorim' diye nitelendirdiği yapımlar ilgincime gider.
      acaba neden beğenmiş, ilgisini çeken ne acaba diye bir merakla izlerim.
      hatta bu listede yer almayan ama çok sevdiğim kitaplardan bir tanesini de bir arkadaşın önerisiyle keşfetmiştim bir vakitler.
      ondan severim önerileri. :)
      umarım bir vakit izlemeye fırsat bulursun. aynısı benim için de geçerli. izlenecek kore dramaları listem rapunzelin saçlarının uzunluğunu geçti.

      Sil
  7. senin dünyan çok güzel yaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim ki, beklerim beni mini narnia'larıma.
      ama herkesin kendine has o mini dünyası çok hoşuma gider benim.
      seninki de öyle, deep. inan bana. ^^

      Sil
  8. Riv yaaa tam senlik tercihler olmuş, şu webtoon dan çıkan film hemen w ya geçtim desem 😂😂😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. W, uzun zaman sonra aktif olarak takip ettiğim kore dizilerinden olup çktı.
      normalde bölümleri biriktirir, yahut birkaç ayda bitirirdim fakat bu dizide ilk defa güceli yakaladım!
      vallahi izlediğini öğrenince çok sevinmiştim Kore'm. teşekkürler de. ^^

      Sil
    2. Ayy dört gözle bekliyorum ve hüsran olmaz diye umut ediyorum, güzel final bekliyorum ama vakit geçmiyor, bölümler tamamlanmasıya oh oooo diyorum 😂😂😂

      Sil
  9. Yanıtlar
    1. o kalp bile beni o kadar mutlu etti ki;
      kalp kalbe karşılıklıymış derler kuğu'm. ❤

      Sil
  10. river istiyorsa ben de istiyorummmm <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. U-ma-rım MAVİM!
      Çıksalarda seyretsek. <3

      Sil
  11. Hiç birini okumadım ama anime olarak düşününce bence hepside süper olur. En başta ki Black Haze'nin konusu çok ilgimi çekti. Belki de benim de bir abla olmamdan kaynaklanıyordur 😊. Sevgiyle kal 💕💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçim cız etmişti okurken, abisinin ölen kardeşine bir şekilde kavuşması ve onu korumak için kim olduğundan bahsetmeden yanında kalıp destek olması en sevdiğim kısımlardan bir tanesiydi Black Haze'in. Tek Black Haze değil; Buffy'i de bu yönden ayrıca severim. Dawn ve Buffy'nin olduğu bölümler favorimdir. ^^

      Sil
  12. Hiç birini okumadım ama anime olarak düşününce bence hepside süper olur. En başta ki Black Haze'nin konusu çok ilgimi çekti. Belki de benim de bir abla olmamdan kaynaklanıyordur 😊. Sevgiyle kal 💕💕

    YanıtlaSil
  13. Çok teşekkür ederim ayrıca siteme buyrun http://islamguzelahlaktir.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  14. Mekanik Melek serisi film olsa başka bir uyarlama istemem sanırım çünkü seriye ciddi anlamda aşığım. Ayrıca japon animelerine olan ilgin çok hoşuma gitti, senelerdir izlemek isterim ama sadece bikaç romantizm içerikli dizi türü izleyip fantastiklere kayamadan ara vermiştim..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım : Merve Canbaz