Ana Sayfa Kalemimden Animeler Kitaplar Mangalar Filmler Diziler Mimler

7 Ocak 2017 Cumartesi

Anime: Challege Listesi


Yaz serileri bol aksiyonuyla içimi ısıtıp, kanımı kaynatırken, kış serileri de bir o kadar kanımı dondurdu. Tabii bu olumlu yönden, yanlış anlaşılmasın, sadece ciddi anlamda sevdim. Bu sene, yıllar sonra devam edecek birkaç yapımın şimdiden başlaması beni haylice memnun etti. Bunlardan bir tanesi 6 sene evvel mangadan bağımsız final yapıp bana "bu da neydi şimdi" dedirten Ao no Exorcist oldu. Eski serilerin yavaş, yavaş bizde buradayız demeleri hoşuma gidiyor, geçtiğimiz yıl D.Gray Man bunu yapmıştı. Yapmasa bile aklımdaydı seri açıkçası. Ao no Exorict ise yeni sezonun başlangıcı, devam niteliğindeydi. 2011 senesi yaptıkları finali bir kenara atmaları hoşuma gitti, adamlar resmen bu bir rüyaydı yahu kafası yaşatmışlar, demem o ki son bölümler yok sayılmıştı ve böylesi daha güzeldi de. Mangayı takip eden birileri varsa ne demek istediğimi anlar, hatta mangayı takip etmiyorsanız bile farz edin ki, sevdiğiniz bir kitap film yahut diziye uyarlanıyor ve sonu ise yönetmenin gazabına uğruyor. Aşağı yukarı olay bunu gibiydi. Bir diğeriyse 2017'nin yeni çocukları olarak adlandırdığım light novel uyarlaması olan; Youjo Senki'ydi. Kitabını henüz okumadım, fakat seri bu şekilde giderse büyük ihtimal okuyacağım, askeri bir seriye büyüyü katmaları hoşuma gitti, dahası bunu sahneleri çocuksu bir yönden ele almamaları güzeldi. Bir an Joker Game'i seyrediyormuş gibi hissetti. Zıt karakterleri seviyorum, Youjo Senki ise bilindik bıcırık moe yapılı huysuz Loli karakterlerin aksine Tanya gibi karanlık ve hırslı hatta biraz da psikopat yapılı birini getirince bölüm boyu sırıttım. Umarım heyecanlı başlayıp sonra ağır çekime dönerek son bölümde baldoslama olayları sığdırılan serilerden birisi olarak çıkmaz. 

Bu arada beklemeden challenge'larıma atılmışken buraya listemi koymadığım aklıma geldi. Fazla detaylı bir liste olmadı doğrusu, bunun için kusura bakmayın millet. Genel bir liste hazırlamaya çalıştım ki, herkesin zevkine hitap etsin; maksat eğlenmek. Bu arada listede ki tüm maddelere bağlı olmanıza gerek yok. Mesela askeri türünü sevmiyor ve romantizm konulu serileri izlemekten keyif alıyorsanız, kış ayı boyu her izlediğiniz romantizm konulu animeye bonus olarak +10 puan ilave edebilirsiniz. Aynı şekilde bu listede ki diğer maddeler içinde geçerli. Misal, benim sadece 2017'nin kış serilerinden izlemeyi planladığım şimdilik 17 yapım mevcut. 

Ganbatte Minna-san
(ahaha Tanya öyle uyum sağladın ki yalnız, ehem)

CHALLENGE LİSTESİ
(+5 puan) OVA / ONA izle:
(+5 puan) Özel bölüm izle:
(+10 puan) Bir film izle:
(+10 puan) Yeniden uyarlanma bir yapım izle:
(+10 puan) CLAMP yapımı bir seri izle:
(+10 puan) Orjinal kurgulu bir yapım izle:
(+10 puan) Manga yahut Manwha uyarlaması bir yapım izle:
(+10 puan) Hafif roman (light novel) veya oyun uyarlaması bir yapım izle:
(+10 puan) Ödül almış bir yapım izle:
(+10 puan) 1995 yılı öncesi bir yapım izle:
(+10 puan) 1981 - 1990 yılları arası yayınlanan bir yapım izle:
(+10 puan) 1190 - 2000 yılları arası yayınlanan bir yapım izle:
(+10 puan) 2000 - 2016 yılları arası yayınlanan bir yapım izle:
(+10 puan) 2017 kışı yayınlan bir seri izle:
(+20 puan) 100 üstü bölümlü bir yapım izle:
(+10 puan) İçerisinde uzay / zaman yolculuğu / paralel evrenleri konu edinmiş bir yapım izle:
(üçünden birisi olabilir. Her ek yapım için +10 puan. Tüm yapımlardan seyredene +30)
(+10 puan) Steampunk / Cyberpunk / Biopunk konu edinmiş bir yapım izle:
(üçünden birisi olabilir. Her ek yapım için +10 puan. Tüm yapımlardan seyredene +30)
(+10 puan) Gerilim ve Gizem türünü barındıran birer yapım izle:
(+10 puan) Josei ve Romantizm türünü barındıran birer yapım izle:
(+10 puan) Süper kahraman temalı bir yapım izle:
(+10 puan) Tarihi bir yapım izle:
(+10 puan) Askeri bir yapım izle:
(+10 puan) Kurgusu 19. yy'da geçen bir yapım izle:

Çizgi roman ve manga içeren ayrı bir challenge yapmayı düşünüyordum. Hatta iki liste hazırlayacaktım, doğal olarak ikinci listeyi seçenle seçenle anime listesini seçen arkadaşlar arası iki ayrı kazanan yapmayı hedeflemiş olsa bile, pek mümkün olmadı şu anlık. Dikkat ederseniz, şu anlık dedim, aklımdan bu fikri atmak istemedim. Bu challenge'ın ardından belki manga yönünden bu defa ele alıp, bir anime, bir manga olmak üzere yaparım, doğrusu istiyorum da. Kim bilir, belki ileride bunu challenge'ları düzene sokup devamını hep getiririm. (Riv fazla uçtuğunu var sayıp yer çekimi olduğunu hatırlar) Challenge sonucu kazanan arkadaşıma sevdiği türden bir manga ve yılbaşı etkinliğinde yaptığım gibi ufak bir şey alacağım. Fakat o bana kalsın. Gerçekten birileri için bir şeyler seçmeyi ve vermeyi seviyorum. Liste biraz uzun gibi göründüğünden, koca bir ay nasıl yapacağım katılamam diye endişelenmeyin. Belirttiğim üzere bu kış boyu devam edecek bir challenge olup, animelerin süreleride 20 dakikalık olduğundan rahat, rahat çerezlerinizi yanınıza alıp, sıcak içeceğiniz eşliğinde seyredebilirsiniz. Kafa dağıtma challenge'ı da denilebilinir bunun için. Bölüm kasıp izlemekten ziyade, kafa dağıtıp, eğlenerek seyretmek her daim güzel. Katılmak isteyen istediği an buyursun. Hatta listede görüp, Riv şuna başladım öneririm, yahut bunu izleyelim dediğiniz olursa haberdar edin. Aynı şekilde öneri açısından da yardımcı olmaya çalışırım. Kış ayı sonunda bu konun altına listenizi paylaşabilirsiniz. Bahar zamanı tekrar görüşüp, bu konu tekrar raftan inip yerini almak  üzere şimdilik rafa kalkıyor.
Jaa ne.

gif tumblr'dan alıntıdır.

35 yorum:

  1. Vay be :D Bu challengı tamamlarsan ayakta alkışlarım. :)
    Ben izleme konusunda çok başarısız olduğum için böyle bolca anime-dizi-film izleyenlere vaay demeden geçemiyorum. :)
    Anime izleyemesem de manga okumayı severim, bir ara senden öneri alacağım. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merak ettim bak hangi serileri okudun diye. Memnuniyetle öneririm ki, ama madem sen de manga okuyorsun, senden de bir manga listesi beklerim Esma :D
      Bu challenge'ın manga ve çizgiroman versiyonunu da yapacağım ileride, (belki dayanamam bu ay sonu listeyi ayarladığım gibi başlatırım. Çünkü çekiliş yaptığım vakitte sabırsızlığımdan bir ara mart ayını da, şubat ile bir yapıp aradan çıkarmıştım :D) o halde, seni de manga challenge'ına beklerim. ^^

      Sil
    2. Beni aza getirmeyin ya, şu sıra kış okuma şenliğine katılmaya çalışacağım, başka bir challenge da gördüm araya manga da girerse iflas bayrağını çekerim. :D
      Ben manga okumaya 2016'da yazın başladım, şimdilik sadece Death Note ve Fullmetal Alchemist'i okuyabildim, iki seriyi de tamamladım. İkisini de çok sevdim, yeni bir seri daha istiyorum, baktım sen bu işte baya tecrübelisin sana danışmak istedim. *-*
      Challenge yapamam şuan, listem çok dolu ama şöyle güzel bir seri önerirsen okumaya çalışırım. :)

      Sil
    3. * Kuroshitsuji (ufak bir çocuğun, bir iblis ile yaptığı anlaşmayı ele alır. eğlenceli bir seri, fakat karanlık yönleri de var. death note'da kigibi shinigami'ler vardır, fakat biraz farklı roldedirler.)
      Nanatsu no Taiza (yedi ölümcül günah adında krallığı koruyan bir grubu anlatan bir manga. Arthur'dur, Merlin'dir, ejderhalar, periler ve krallıklar derken bir ortaçağ dünyasını fantastik yönden ele alır.)
      * Tsubasa Reservoir chronicle (bu seri diğerlerine nazaran romantizmi de barındırır. boyutlar cadısı adı verilen bir cadımız vardır, yaptığın anlaşmaya karşılık senden değerli birşeyini alır. seride de sayoran sevdiği kızın hayatını kurtarmak karşılığında anılarını verir ve sakura'yı kurtarmak için boyutlar arası bir yolculuğa çıkarlar)
      * Pandora Hearts (bunun nette galiba türkçe mangası yoktu. ingilizce okurum diyorsan kesinlikle öneririm. bir nevi alice'in harikalar diyarını farklı bir boyutla ele almışta diyebiliriz)
      * Gintama (aslında bu seride çok gönderme var. emin olamadım listeye yazarken, yapılan geçen esprilerin çoğu diğer serilere de yönelik. ama karakterleri olsun, kurgusu olsun çok hoşuma gittiğinden ekledim. kısaca, edo dönemi sonları Amanto adı verilen uzaylılar arası çıkan savaş sonucu, uzaylıların Edo'yu işgal etmeleriyle olaylar başlar. bilim-kurguyu, tarih ve komedilerle harmanlamış hoş bir yapım.)
      * Stempunk ve vampirlere ilgi duyuyorsan seviyorsan; Vanitas no carte.
      * fantastik ve ortaçağ dönemine ilgi duyuyorsan (kılıç savaşları falan) Berserk.
      D. Gray Man, One Punch Man, death note'un mangakasının yeni serisi Platinum End. Yine önerebileceğim serilerden birkaçı.
      Biraz uzun oldu ama konusuna göre yazmak istedim, hangisi ilgini çekerse. Ve bu yazdıklarım arasında One Punch Man ile Nanatsu no Tanzai ülkemizde kitaplarıda çıkmış vaziyette. Fakat arzu edersen netten de okuyabilirsin. ^^

      Sil
    4. Ooo çok teşekkür ederim, bunların çoğuna bakarım ben, Vampirli olan dışında muhtemelen. :D Gintama'yı bolca manga okuduktan sonra bakarım muhtemelen.
      Çok teşekkür ederim, bu liste işimi epey kolaylaştıracak gibi. İlaç gibi geldin, çok sağol. :D
      Birde internette bildiğin bir site var mı bunları elde edebilmem için, o da olursa çok güzel olur. :)

      Sil
    5. Kuroshitsuji için; http://ariascanlation.net/manga/series/kuroshitsuji/
      Berserk; http://manga-tr.com/manga-berserk.html
      One Punch Man; http://www.manga-tr.com/manga-onepunch-man.html
      Tsubasa Reservoir Chronicle; http://www.mangaoku.net/Tsubasa_Reservoir_Chronicle/1 (29. bölüme kadar türkçesi)
      http://kissmanga.com/Manga/Tsubasa-Reservoir-Chronicles (29'dan sonrası için -ingilizce-)
      D Gray Man; http://www.manga-tr.com/manga-d.gray-man.html
      Nanatsu no Taizai ve Platinum End; http://www.mangadenizi.com/manga-list
      Pandora Hearts: http://kissmanga.com/Manga/Pandora-Hearts (ingilizce ama mangatr'de devralan bir grup sanırım beş bölümünü çevirmişti. hiç değilse bölümler hakkında fikir sahibi olup, devam edip etmem konusunda göz atabilirsin)
      (linkler için yazıların yanına tıklayabilirsin. bazen ne hikmetse görünmüyor Harry Potter'ın görünmezlik pelerinin altına bürünmüşçesine. ondan söylemek istedim. ^^ )

      Sil
    6. River sen bir tanesin ya. :D Fan grubundayım artık senin. :D Çok teşekkür ederim, ben bunların hepsine bakarım çok geçmeden okumaya da başlarım muhtemelen. :))
      Bu arada ben linklere erişiyorum, sıkıntı yok. D:

      Sil
  2. Gelmiş sonunda beklenen challenge!
    Bu geçtiğimiz perşembeden beri Haikyuu'nun 2. sezonunu izliyorum. Yahu ne çok seviyormuşum ben bu veletleri :') Niye ara vermişim Haikyuuya anlamadım. Şimdi ben Haikyuuya senin bu challenge'ı paylaşmandan önce başladım ya izlemeye o yüzden bu challenge lisetesine ekleyemem değil mi?
    Bir de şeyi sorucam bir animenin bir sezonunu bitirmek yeterli mi? Yoksa yayınlanmış tüm bölümleri bitirince mi listedeki madde tamamlanmış sayılıyor? Şimdilik sorularım bu kadar :D
    Hemen listemi belirleyip başlamam lazım!^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hinata'nın yanakları sıkılası resmen. :D Öyle bir komşumuz olsa büyük ihtimal rahat bırakmam çocuğu. Bu arada 2017'nin kış ayı içerisinde izlemeye başladıysan elbette ekleyebilirsin Rin-chan. Açıkçası bir sezon da izlesen ilave edebilirsin, çünkü bazıları tek bir sezonluk anime seyretmek isteyebilirken, bazıları uzun soluklu sezonluk animeleri izler diye ilave puanı da koydum. :3 Eğer izlediğin yapının devamını seyrediyorsan, onlara da puan verebilirsin. Umarım açıklayıcı olabilmişimdir. Yalnız ben de hâlâ bitiremedim bizim bıcırık voleybolcuları.

      Sil
    2. Ya hepsini evladım gibi seviyorum resmen :') Hinatadaki azme hayranım. Çocuk hiç durmuyor yerinde :D
      Anladım Riv teşekkürler ^____^
      Aa kaçta kaldı 2 mi 3te mi?

      Sil
    3. İkinci sezonun dördüncü bölümündeyim. Bol, bol da spoiler yiyorum yalnız, arkadaş sağolsun maçta ki hakem misali naklen yayın yaparcasına telefondan kare, kare sahneleri çekip wattsaptan yollayıp duruyor. :D Kuroko no basket'te de aynısını yapmıştı. İçinde hakemlik mi ne var, bu yıl dişime göre bir spor serisi bulur da ondan evvel seyredersem bu kez ben bölümün fotoğraflarını... Yok hatta videosunu çekip atacağım. (intikam!)

      Sil
    4. O ekran görüntüsünü alıp yollama işini ben de yapıyorum. Tabii attığım kişi zaten izlemişse yapıyorum :D Arkadaşını da anlayabilirim ama Riv. Tek başına izlemenin keyfi olmuyor :D Fangirllük yapıcak, duygudaşlık edicek biri lazım :D

      Sil
    5. http://periodiclibrary.blogspot.com.tr/2017/01/rivern-ks-anime-challenge.html
      Listem hazır^^

      Sil
    6. challenge'ı hazırlayan ben, daha listesini meydana getirmeyen yine ben. mahcup oldum şimdi. hemde o kadar güzel görselini görünce de. :3
      bizim grup çok şiriiin. :D
      ellerine sağlık Rin-chan. ama kendi bloğunun adını da ekleseydin ki, o kadar tatlı bir banner hazırlayınca sahiden mahcup oldum.
      toplu izlemeyi ben de seviyorum açıkçası. fakat tutup finalini yahut kilit karakterin ölümü deyince sheldon ile leonard'ın diyaloğuna benzer durum yaşıyorum.

      http://i4.ofpof.com/content/awycua9s50/gallery/_780x828-0kibyxajyj.jpg

      Sil
    7. Listenin yollarını gözlüyorum ne zamandır Riv! Gördüğün gibi benim liste henüz bomboş...Kopya çekmem lazım :D
      Rica ederim Riv :') Sen böyle güzel challenge hazırlamışsın benim yaptığım ne ki? Hem aramızda kalsın görseli de tumblrdan araklayıp sadece challenge'ın adını yazdım :D
      Ahahah o sahnede kendimi gördüm şu an :D

      Sil
  3. Şimdiden başarılar diliyorum River, listeyi okurken "Aman Allah'ım" dedim :D Fakat, film izlemelere katılabilirim bence :) Eğlenceli olacaktır :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beklerim ki Blana'm, hem her daldan seçenek sunmaya çalıştım, sana uygun gelen bir daldan başlayabilirsin. ^^

      Sil
  4. Resmen heyecanlandım bu challange'ı görünce :D Ben katılamam ama takipte olacağım bu challange'ı çünkü konuları çok beğendim :D Ayy heyecanladım :D Seçer seçer izlerim ben de bu listenden :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. keşke katılabileseydin ama. olsun biz burada olduğumuz müddetçe bol, bol buna benzer aktiviteler yaparız ki. bilhassa yazın. hem daha fazla kişi olur. bu arada senin boya bitirme etkinliğini sürdürmeye devam ediyorum Totoro'm. resimleri koyamadım bloğa bir şeye benzemedikleri için, ama boş vaktim oldukça ve canım da sıkıldıkça karaladığım çizimlerimi boyuyorum. ^^

      Sil
    2. Aynen, yazın daha aktif olabilirim etkinliklerde :)
      Çok sıkı olmasa da ben de devam ediyorum ama bloğa resim çekip paylaşmaya hiç fırsatım olmadı. İlk fırsatta ekleyeceğim yaptıklarımı. Fazla sert davranıyorsun çizimlerine bence, çünkü daha önce gördüğüm çizimlerini çok beğenmiştim :))

      Sil
    3. Geçen sene gittiğim çizim kursunda ki hocamızda aynını demişti, hatta kalemliğinden B kalemlerinin hepsini çıkar öyle gel kursa demişti. Hep 4H gibi hafif bir kalemle çizip, ardından elimde kömür karası 10B ile bitirince. :D
      O çizimleri çok merak ettim, sahiden. ^^
      Bir ara umarım fırsat bulursun, ben de bulurum...
      Aslında. Bulmayayım fırsat. En iyisi kalsınlar kenarda. ^^

      Sil
    4. Yok yahu, resimlerini sert eleştiriyorsun demek istedim, yoksa benim ne haddime çizimlerini eleştirmek :D Ben kendimdeki o koyu kalem kullanma sevdasını bırakamamışken kimsedekini kusur olarak göremem :D
      Umarım fırsat buluruz ikimiz de :))

      Sil
  5. Listeyi inceledim. Başlarsam devamını getiririm gibi geliyor. Hadi hayırlısı. :)
    Kaichou Wa Maid Sama!! var bende, 2010 yapımı. Farkında olmadan challenge'a hazırlık yapmışım galiba :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam rastlantı olmuş, sevindim. :D
      Yorumunu yazarsan şayet bloğuna göz atacağım Zülal. Ben de şu sıralar senin blogda çıkarttığım film listesine başladım. Gerçi tek hafta sonları o listeyi hayata geçirebiliyorum, fakat bayağı bir keyifli oluyor. ^^

      Sil
    2. Wow! :) Filmleri merak ettim bak şimdi :)

      Sil
    3. River!!! Challenge'ın sorularını ve seçtiğim filmleri blogda yayınlasam iyi olur değil mi? Kitap okuması yapan arkadaşlarda gördüm paylaşmışlar.
      Halo Legends filmini izledim. 2010 yapımı askeri, uzay, paralel evrenler, insanlık tarihi her şey var içinde.:)
      Görüşmek üzere :)

      Sil
  6. Aman Allahım! Riv, bu nasıl bir challenge böyle? Hayatımda görüp dörebileceğim en zor challenge bu olmalı. Gerçkten bunu yapmak benim için acayip zor olur ama senin yapabileceğini can-ı gönülden inanıyorum. Çünkü animelerle aran çok iyi ve izlerken kendini hikayeye kaptırıp her türden animye izleyebiliyorsun. Oysa ben başlayınca daha ilk bölümden "ne zaman bitecek?" diye sormaya başlıyorum. :D Kendimi geliştirmem lazım. O zaman bu challenge şubat ayının sonunda bitecek mi? Belki de birkaç maddeyle katılabilirim. Sonuçta amaç kendimi geliştirmek :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu vakte kadar maddelerden sadece üçünü bitirebildim, emin değilim ben de. Gittiği yere kadar Miya-san. :D Diğer bir yandan yorumunu okuyunca insanın kendine öz güveni geliyor, bu tek anime konusnuda değil, her konuda açıkçası. Şayet seninle bir maça gitsek ve gittiğimiz an takım tökezlese, işte tribünde yerini aldığın gibi o maçın akışı değişiveriridi, öyle bir enerji yayıyorsun çevrene. Şubat sonu bitecek, doğru. Ben kendimden ziyade senin bu konuda geçebileceğini düşünüyorum. :D

      Sil
  7. Ay bende katılmak istiyorum ama ygs yüzünden katılamayacağım sanırım. Ama katılsaydım Sailor Moon ve Sword Art Online izlerdim. Umarım diğer challengelara katılırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilerim fırsat bulursun little,
      Fakat şu an derslerin daha mühim, challenge'ı düşünme. Elbet yeniden hep birlikte vakit geçireceğimiz bir challenge daha yaparız tekrar. Sınavında başarılar dilerim çokcana. :)

      Sil
  8. Merhabalaaar Riv :)
    Yazın çok güzel öncelikle,tatlı mı tatlı.Liste biraz gözümü korkuttu,katılmak isterdim ama okul yüzünden katılamayacağım sanırım.İkinci olarak,şunu merak ettim,hani diyorsun ya şu konuda bir yapım izle,mesela animenin sadece bir bölümünü izlemek yetiyor mu onu merak ettim.Yoksa animenin OVA'sını ya da animenin tamamını mı izlemek gerekiyor.Biraz benim kafa karışık sanırım. :)
    Bir de Riv,sonunda jaa ne demene bayıldım,çok sevdim,öldüm bittim.Bu aralar bütün yayınlarımın altında jaa ne kullandığım için özellikle sevindim senin de yazmana. ^_^
    Çok seviyorum Riv seni :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen ki, çok ama çok teşekkür ederim güzel sözlerin ve içtenliğin için. Hakikatten mutlu oldum, bir de senden böyle bir yorum almak beni gülümsetti, sevindirdi. Yazılarını ne ara okusam çok samimi geliyor çünkü, sevimli bir anlatımın var, bu nedenle okurken keyif aldıysan ne mutlu bana. ^^ Ayıca tabii ki, bir bölüm dahi izlesen yeterli. Sonuçta bazı OVA ve ONA'lar teker bölümden oluşurken, kimilerinin ise bölümleri çok daha sonralar çıkıyor. Akatsuki no Yona'nınki mesela geçenlerde çıkmıştı ve tek bir bölüm niteliğindeydi, devamı ne ara gelir kim bilir. Şahsen o Jaa ne Minna deyişini çok seviyorum, konu animeler olunca bu kez ben ekleyeyim dedim. İçimden gelmişti öyle. :3

      Sil
  9. anime e başlayacak olursam ilk adres sensin gibi görünüyor. bayağı iddialı bir challenge ama sevmek ve azim etmek işin içindeyse elinden ne kurtulabilirki. iyi animeler o zaman :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. başlarsan haberdar et ki. bu ay sonu o challenge'ın bitmiş halini koyacağım. şu an hâlâ kimi maddelerim boş. vede teşekkür ederim Süm. :3
      dediğin gibi insanın sevdiği bir konuysa, keyif alıyor. yaptığı iş her ne konudan olursa olsun. :)

      Sil
    2. Takip edeceğim challenge ını ve anime e başlar başlamaz ilk seninlee paylaşacağım teşekkürler ^.^

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım : Merve Canbaz