Ana Sayfa Kalemimden Animeler Kitaplar Mangalar Filmler Diziler Mimler

28 Şubat 2017 Salı

Kaçamak Yazılar: Challenge Sonucu

Aslında bu yazıyı yarın yazmam gerekiyordu, fakat yarın burada olamayacağım için, dahası şuanda da telefondan yazmaya cebelleştiğim için ne yazık ki aklımdakileri tam anlamıyla buraya dökemeyip sadece Ocağın 7'sinde başlattığım challengeı koymayım dedim, işin aslı tek yarım değil önümdeki hafta sonu boyu buraya bir yazı ilave edebileceğimi sanmıyorum, nedeni; Riv hanım konser turnesi düzenler gibi il il gezsen Anadoluyu hesabı dolanıyor. Ehem, abartmayayım, yalnızca topu topu iki şehir gezeceğim, dönüşte Çanakkale'ye uğrayacağım o kadar ve telefondan da ne yazık ki yazı yazma konusunda hayli beceriksiz olduğumdan güçlük çekiyorum. Bu arada Çanakkale'li olan varsa şuraya uğra Riv, bu yemeği güzel derseniz hoş olur. Duyanda yemek programı çeken lezzet avcılarından sanacak beni, her neyse! Konu sapıyor, konu! 
Hatırlayanınız olduysa hayli uzun bir liste hazırlayıp bir anime challenge'ı başlatmıştım ve Challenge sonucuna göre de bir arkadaşıma arzu ettiği bir mangayı alacağımı söylemiştim, maksat kışı sevimli, sevimli animlerler birlikte geçirmek. Ayy, bak keşke bu listede ki maddelere, ortak bir yapım izle de yazsaydım, hani blog ortamı olarak anlaşıp izlerdik, neyse yaza doğru manga versiyonunu yapacağım, o ara eklerim. Açıkçası haklarında uzun, uzun yazardım normalde, bölümlerden sevdiğim alıntılarla lâkin tüm hafta boyu telefona kaldığımdan ne yazık ki bunu yapamıyorum. Bu sebeple, kısa kısa bahsederken, içlerinden sevdiğim beşliye daha doğrusu değinme kararı aldım. 


Görsel için Rin-chan'a aittir. Elceğizlerine  vede emeklerine sağlık.
kucak dolsu teşekkürler Rin-chan
yaaa şuna bakıp hâlâ harika diyorum. Hikyuu'nun ponçikliği.

Peki ben ne seyrettim ne seyrediyorum?
(+5 puan) OVA / ONA izle:
Koro-sensei Quest!: 
Youjo Shenki  (ONA)
Super Danganronpa 2.5: Komaeda Nagito to Sekai no: Danganronpa serisinde Komaeda üzerinde olan bir bölümdü. Bunu açıklamak için Danganronpa'dan bahsetmem gerekecek, fakat yazı gereksiz yere uzar diye korkuyorum. Kısaca bölümde serideki tüm karakterleri neredeyse ters kişilikli görmüştüm. Hele Naegi'yi -ki çocukcağız, çekingen bir tip düşünün- playboy tipli görüp, Komaeda'nın bahtsızlıklarını izlerken kahkaha attığım olmuştu. 
(+5 puan) Özel bölüm izle: Zekkyou Gakkyuu: Tensei
(+10 puan) Bir film izle: Ao Oni The Animation: Ao Oni adı verilen mavi bir canavarın efsanesini konu edinilmiş, bir okulda kapalı kalan öğrenciler, çevrede dolanan eski bir hikâye ve insanları yiyen mavi yaratıklar... Okulda kapalı kalan öğrencilerimiz Ao Oni olarak anılan bu mavi yaratıklardan kaçmaya çalışarak hayatta kalmaya uğraşıyor. Ajin ve Berserk izleyen var mıdır bilemeyeceğim, ama serinin animasyon yapısı onu anımsatıyor. Açıkçası seri hayatımda izlediğim en tuhaf ama beni güldüren serilerden bir tanesiydi. Um, burada sonunu delicesine demek istiyorum, fakat spoiler olacağıından da diyemiyorum. Kısaca vaktiniz varsa bakın derim. Hani ahım, şahım değildi, komedi yanı da yoktu, fakat benim spoiler vermek istediğim konudan dolayı eğlenmiştim.
(+10 puan) Manga yahut Manwha uyarlaması bir yapım izle: Demi-chan wa Kataritai (manga uyarlaması) 'Demi' olarak adlandırılan insan dışı varlıklar (vampirler, yuki onna -kar kadınları-, dullahan) gibi ırklara ilgi duyup tanışmak için can atan Sensei'miz ve onun Demi olan öğrencilerini konu alır. Ee, tanışmak için can atan ve öğrencileri demişken adamcağızın mutluluğunu ve ilgisini az çok tahmin edersiniz. Sevimli olarak adlandırabileceğim bir seriydi. 
(+10 puan) 2000 - 2016 yılları arası yayınlanan bir yapım izle: Haikyuu!!
(+10 puan) 2017 kışı yayınlan bir seri izle: Ao no Exorcist: Kyoto Fujouou-hen (2. Sezon) Rin Okumura; şeytanın çocuklarından bir tanesidir, gayesi babasının yarattığı kaosa son vermek olan Rin, bir exorcist olur. (-ruh kovucuda denilebilinir. seride doğaüstü olaylara el atan bir tayfa kısaca-) Geçen sezon, mangadan bağımsız bir final yapmaya çalıştıklarından saçma, bir sonla bitmişti. Bu sezon ondan son bölümler yok sayılmasıyla, Rin'i yine mavi alevlerini (bir nevi şeytanın gücü diyebiliriz) kontrol etmeye çalışması ve ekibin diğer exorcistleriyle olan eksik iletişimini sıkılaştırmaya çalışmasıyla yeni düşmanları görüyoruz. Ah be Rin, keşke herkes ne kadar ponçik olduğunu görebilse...
Nanbaka (2017)
ACCA: 13-ku Kansatsu-ka
Kono Subarashii Sekai ni Shukufuku wo! (2. sezon)
(+10 puan) İçerisinde uzay / zaman yolculuğu / paralel evrenleri konu edinmiş bir yapım izle: Gintama. (4. sezon) 
Kono Subarashii Sekai ni Shukufuku wo!: (1. sezon)
(+10 puan) Josei ve Romantizm türünü barındıran birer yapım izle: Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu: Sukeroku Futatabi-hen (Josei)
Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu'nun devamı niteliğinde bir seri. Bu seriyi Shuu'nun önermesi ile başlamıştım, kendisi de harika bir şekilde anlatmış zaten. Merak eden için onun yazısının linkini veriyorum. tık.
(+10 puan) Tarihi bir yapım izle: Onihei:
(+10 puan) Askeri bir yapım izle: Youjo Senki: Sanırım bu dönem izlediklerim arasında beni en çok heyecanlandıran Youjo Senki oldu. Bir iş adamımız var, çalışanlarından birisini kovuyor, ve eve dönüş yolundaysa kovduğu eleman kendisini tren raylarına atıyor. O an bu adamcağızın dünyası donup bir ses işitiyor, bu ses Tanrı'nın nam-ı diğer X yaratıcısının. Fakat bir sorun var, adamımız X'i kelimenin tam anlamıyla tınlamıyor, bu sebeple de X "her hayat, dünyaya döner, ama seni bir daha getirmeyeceğim, bana şükranlarını sunacaksın" kafasıyla savaşın olduğu bir dönemde, ölmeden evvelki anılarıyla elemanımızı büyünün olduğu bir döneme gönderiyor. Lakin ufak bir kız çocuğunun bedeninde dünyaya gelen beyimiz, orduya katılıp hayatta kalmaya çalışırken diğer yandan X'den intikamını almanın yollarını arıyor. Ay, bak bir Kore dizisi vardı, isim yönüyle hafızam pek zayıf olduğundan anımsayamadım şimdi, affola. O aklıma geldi. Hani ahirete giden Tren'den atlayan iki çatlak ruh vardı. Neyse, onun gibi beden değişimi söz konusu. Dahası Tanya karakteriyle sevdirdi bu yapım beni.
Toplam puan: 140 

Eğer katılan arkadaşım var ise listesini aşağıya link olarak bırakabilir. Yalnız challenge'ı başlatan benim fakat en berbat bir puanla bitirende benmişim gibi geliyor.
Hah, bu arada madem bugün kışın son zamanı olan Şubat'ın son günü, o hâlde Ocak ayının başından beri neredeyse taktığım Alexandros'un sevimli parçası ile sonlansın bu yazı. Çünkü şarkısı gibi klibi de çok hoşuma gitti ve kışın o soğuk görünen sıcak güzelliği var. 


13 yorum:

  1. o challenge ını okumuş ve çok iddialı bulmuştum nasıyapacak diye de biraz merak uyanmıştı içimde hakkından gelecğini de hissetmiştim ama rivercım. valla haklısın telefondan blog yazmak o kadar sinir bzucu bir şey ki hayatımda bir kez giriştim bilgisayarımda sorun çıkmıştı o dönem ve neredeyse blogu nırakıyordum. bu noktada seni anlayabiliyorum. gezip yeni yerler görecek olmana sevindim. şimddiden bol eğlenceler. seni özleyeceğiz :)

    YanıtlaSil
  2. Ya ben aşırı çuvalladım bu challengeda Riv :(

    Özel bölüm ile 2000 - 2016 yılları arası yayınlanan bir yapımı izleyebildim sadece. 15 puan ile sonunculuk bana ait maalesef :(

    Bayağı iyi bir sonuç elde etmişsin bence Riv. Seni geçen olmamıştır gibi geliyor bana :D Ve de iyi gezmeler ^_____^

    YanıtlaSil
  3. Ben challengı gördüğümde bunu yapmaya imkan var mı falan diye düşünmüştüm. :D Kendime göre düşününce mükemmel ilerlemişsin. :D Ben o zamandan beri sadece Berserk'in ilk dört cildini okuyabildim. :D

    YanıtlaSil
  4. Anime deyince aklıma gelen ilk kişisin Riv :D Çanakkale'yi umarım seversin, benim memlekete yaklaşıyorsun :D

    YanıtlaSil
  5. Selamlar:) İzleyeceğim filmlerin listesini hazırlayıp bir yazı dokturmustum sitemde. Izleme işini hallettim ama filmleri detaylı tanitamadim. Onu da yapacağım. Tamamını izleyemedim 7 - 8 civarında kaldim... Challenge işi zormuş bunu anladım. :)

    YanıtlaSil
  6. Daha çok yazının sonunda Alexandros gördüğüme sevindim sanırım,hemen dinliyorum :D
    Bu arada,çok hızlısın River.Ben bir animeyi zor bitirirken neler izlemişsin.Hep böyle çok izlemen dileği ile.Darısı benim başıma.
    Yeniden arigato ^_^

    YanıtlaSil
  7. Telefondan yazıyorsan gene iyi yazmışsın. Ben hayatta telefondan bloga yazı giremezdim. Mesaj yazmaya bile üşeniyorum bazen :-(

    Çanakkale en çok görmek istediğim şehirlerden biri. Gezdiğin yerleri ayrı bir post olarak yazsana. Senin gözünle gezmek ilginç olurdu. İyi gezmeler Riv:-)

    YanıtlaSil
  8. Çanakkale 'ye mi gidiyorsun , ah çok severim , ilk gittiğimde çok garip hissetmiştim sanırım manevi anlamda şehitlerin etkisi bu , kendimi sanki evime gitmiş gibi mutlu ve huzurlu hissettim , umarım bolca keyifli geçer gezin :D
    Koro sensei quest'i merak ettim gerçi daha assassination classroom daha bitmedi hep kardeşim yüzünden onunla izleyince yarım kalıyor , bir anlaşıp izleyemiyoruz .
    Fakat hepsini nasıl izledin tebrikler ben tosbağa olduğum için herhalde en az bir altı ayımı alırdı izlemek :D

    YanıtlaSil
  9. Gez Rivim gez yakışır sana ❤ Sağ salim keyifle git gel :)
    Challenge'ın -benim özürlülüğüm sebebiyle- bana ulaşamadı ama rakam gayet iyi, kanaat kullandım geçtin bence :P
    Çok öpücük... Bekliyoruz güzel ajanım ❤

    YanıtlaSil
  10. Özledim kız seni :(
    Mimledim artık dönünce bakarsın :)

    YanıtlaSil
  11. Anime izlemeyeli epey oldu benim için. Bir liste yapmak gerekiyor. ☺️

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım : Merve Canbaz