Ana Sayfa Kalemimden Animeler Kitaplar Mangalar Filmler Diziler Mimler

13 Şubat 2017 Pazartesi

Mim: Gökten düşen üç elma

kumdan kalelerle inşa edilmiş dünler
hiç mişçesine çökerken geceyle
kurur düşler bal-güşâ eyleyen zamanla
eski bir nağme misali mâzinin lafızları çalarken aklını
bir ses peyda olur feramuş olmuş hatırdan;
"ne yapabilirim?"

Yukarıda ki dizileri es geçebilir miyiz? Şu an acayip bir ruh halindeyim ki, onlarda onun eseri, belki de değil. Açıkçası zerre emin olamıyorum ve öyle ki yazıyı yazarken dahi klavyeye birkaç defa birden tıkladığımdan ard arda sıra, sıra dizilmiş harf hatalarını silmekten galiba uzun zaman sonra gönderebileceğim. (tabii siz onları göremeyeceksiniz. ne kötü. belki de iyi!) Geleyim benim sevincime, heyecanıma! Aa bundan evvel, tekrardan kitaplarının arasında ki dünyadan kurtulmuş Riv'den merhabalar.

Bugün BTS'nin Spring Day'in klibi yayınlandı, açıkçası klibi seyrederken tek duygulanan ben olamam öyle değil mi? Lütfen birisi tek sen değilsin Riv desin, duygularımı uçlarda yaşayan biri olduğumdan mı ne olsa gerek -artık ben buna yoruyorum, çünkü salak saçma hadiselere kahkaha atabiliyorken (insanların kıkırdayıp geçtiği) hüzünlendiklerine peçete yetiştiremez oluyorum- demem o ki; klip inanılmaz harikaydı. Hatta şöyle klibi iliştireyim de; eğer ki gevezeliğimden sıkılırsanız size tatlı bir alternatif olsun; tak, tak, tık.
Not today'in güzelliğine dinlemekten doyamadığıma mı yazayım (açıkçası onun içinde Şubat'ın 20'sine delicesine bir geri sayım içerisindeyim şu an) yoksa, gece vakti diğer yandan televizyonda çıkıp beni gülümseten Yüzükler Efendisi nostaljisine mi kararsızım. Zihnim Batman'de yazı tura atan Harvey Dent gibi seçim yapmakla meşgul. Im, BTS için ayrı bir başlık açsam iyi olacaktı, nitekim konu mimdi başlıktan da anlayacağınız üzere. Bloğa girer girmez fark ettiğim mimlerden bir taneside Tawannanna'nın başlatıp Esra'nın mimlediği gökten düşen elmalardı. Yapmak istediğim mimlerden bir tanesi olduğundan bu yönden görünce haylice mutlu oldum. Diğer bir yandan ise çene çaldıkça tuhaf bir şekilde konudan saptığımı fark ediyorum ki; yazının başı malum.


1 -  Yüzük Kardeşliğinden 3 elma düşmüş. Birincisi Aragorn, ikincisi Frodo, üçüncü ise Legolas imiş.
günün birinde seninle de yollarımız kesişir mi dersin ha Legolas?
burada olmasa da, belki rüyalarda? nitekim bilirsin belki,
 düşler gerçekliği yansıtır derlermiş.
Çünkü; Riv hanım Tolkien'in dünyası ile tanıştığından beri Legolas ile bir maceraya atılmak isteyip, Elf'lerin beldesini ziyaret etmek için can atmış.

2 - Gökten 3 elma düşmüş. 1. Yunan Mitolojisi imiş. 2. İskandinav Mitolojisi imiş 3. Mısır Mitolojisi imiş.
Çünkü; bir şekil içine çeker dururmuş kızı, Mısır'ın esrarengiz yapısı. Walk like an egyptian...

3 - Gökte 3 elma asılı duruyormuş. 1. Dünya 2. Mars 3. ise Ay imiş.
Çünkü; kendini bildiğinden beri daima gecesini süslemiş kızın, tıpkı nehar vaktinin debdebeli turuncu alev topu gibiymiş, tek fark 'ben buradayım' demezmiş çoğu zaman Ay; bazen saklanırken bulutların ardında, bazense orada olsa bile göstermez olurmuş yüzünü. Yinede her zaman milyonlarca uzaklıktan gizlenen gezegenlere nazaran sakınmazmış bakışlardan varlığını. Bundan geceyi sevmiş kız zamanla, bir gül misali solup kararken semâ, bekler olurmuş gecenin gümüşi güneşini. 

4- Gökten ak sakallı dede sarkıp fısıldamış; "Kardeş elimde üç elma var. Her biri ayrı bir zaman dilimini temsil ediyor. Hangi yy. a  gitmek istersin? Ama  ikisini sana hayatta vermem." Ak sakallı dedenin elindeki ilk elma   13. yy'mış. İkinci elma 24.yy. 3. elma ise...
...Demiş dede; ardından Riv dedeye bakıp neden üçe beşe bakıyoruz çok gezmek istediğim yer var dese de yaranamamış ve Steampunk kurgularında hep geçen Victorian dönemini görmek için 19. yy'a biletini kapmış.
Çünkü; Steampunk tutkunu imiş, göklerde dolaşan Zeplin'ler ve buhardan neredeyse perde çekmiş gökyüzünün unutulmuş tonunun, merak edermiş nasıl bir şey olduğunu. 

5- Gökten 3 K-Pop grubu düşmüş. 1. DBSK imiş 2. Super Junior 3. BTS imiş.

Çünkü; kendisi bir ARMY'miş. Her şeyden ötesi, keyif alarak dinlermiş.

6- Göklerin kafasına esmiş, yönleri elma yapmış eğlenmek için jonklörlük yapıp bunları çeviriyormuş ki üç elmayı düşürmüş. 1. elma batı imiş 2. elma güney 3. ise Kuzey imiş.
Çünkü; Kuzey'in dans eden renkli ışıkları karnaval zamanını anımsatır durduğundan süslemiş İskandinav ülkeleri hayalini.

7-Gökten 3 elma düşmüş. Yaşamak için 1. ve 2.de kontenjanlar doluymuş, 3. elmada kontenjan boşluğu varmış.  1. Beijing imiş 2. Londra  3. Norveç miş.


Çünkü; bir şekilde aşık etmiş Norveç River'ı kendisine, hiç görmediği halde içten, içe fotoğraflarına bakıp hakkında yazılar okurken bir şekil benimseyip, büyülenmiş. Masallara konu olan sağdan ikinci yıldızını yeryüzünde bulduğunu hissetmiş.

8- Gökten elma şeklinde üç adet film türü düşmüş. 1. si bilim kurgu imiş. 2. si komedi imiş.  si  3. sü ise polisiye imiş.
Çünkü; kâh film seyrederken, kâh ise kitap okurken bir şekilde kendini olaya kaptırmış, öyle ki, neredeyse kurgu da yer alan ana karakterin rolünü üstlenir olsa da, şanslıymış ki kitabın ana kahramanı, sayfalar arasından çıkamadığı için bir türlü rolünü kaptırmazmış Riv'e.

9 -  Gökten 3 elma düşmüş 1. Star Wars (Triology) 2. The Godfather 3. Harry Potter imiş.

Ah Hagrid, geçip gitme öyle. Durdur şu treni, Muggle'ların dünyasında kalmış River'da gelecekti,
ama mektubunu baykuşlar yedi veremedim de.
Çünkü; imkansız olan her şeyi görürmüş Potter'la. Onunla dolanmış Hogwarts'ın koridorlarında, tanımış diğer binaları ve koskocaman evreninde yer alan fantastik yaratıkları. Bazı zamanlar gülümsetirken Weasley kardeşler şakalarıyla, bazende göz yaşı döktürmüş Sirius'u Tonks'u ve Lupin'iyle nicesi ardından.

10- Gökten üç elmanın içinde üç masal düşmüş. 1. Pamuk Prenses ve 7 Cüceler  imiş 2. Hansel ile Gretel  imiş  3. Peter Pan imiş.


Çünkü; herkes büyürken o hiç büyümemiş.

11- One Piece' den üç elma düşmüş. Birincisi Luffy, ikincisi Zoro, üçüncüsü ise Brook.
tatlı değil mi?
Çünkü; eğlenceliymiş! 

12- Gökten 3 elma düşmüş 1. Hateke Kakashi 2. Kisuke Uruhara 3. Xerxes Break imiş.
Çünkü; koca koca fedakarlıklar yaparken, bencillikler de yapmış Break, sevdiklerini kaybetmemek için, başkasının sevenlerini feda etmiş, ardından ise koca bir ailesi olsa da, günün birinde o da elinden uçup gitmiş. Böyle bir iz bırakmış giderken Riv'de; geriye bakıldığında anılacak çatlak gülümsemesiyle değil, yitirmek istemediklerinin hüznüyle. 
(aslında bu son maddeye eklemek istediğim çok karakter vardı, Alice ile Monster serisinin kötü adamı Johann arasında da kararsızlıklar yaşadım. Derken, bir şekil Break'in adını yazarken buldum.) 

Yalnız şöyle uzun listemsi yazıya bakıyorum da, hem BTS'm yer edinmiş, hem de Legolas'ım. Konudan saptığımı hissederken bir şekilde mimde yer edinmişler. Ah, birde bu yazıyı gece on bir civarı başlayıp iki buçukta bitirmem var elbet... 
O kadar vakit ne mi yaptım? Müzik dinledim efenim. Hanım efendi, "aman açlıktan kırılmasın ruhum, ruhumuz" mantığıyla hem kendisi dinlerken hem de çevresindeki arkadaşlarına ısrarla skype üzerinden gün boyu sardığı ve sarmaya da devam edeceği parçayı dinletti. 
İtiraf etmeliyim ki, benim için eğlenceliydi. Saate bak! Neredeyse yine üçe geliyor. Bir şekil dejavu yaşadım. 
not: gifler tumblrdan alıntıdır.

25 yorum:

  1. Ay, çok ilham verici..her haliyle.
    Mısır bana da gizemli gelir. Yunan Mitolojisinde de ilginç hikayeler, bağlantılar olsa da biraz karışık ve yorucu geliyor. Mısır'la ilgili olanlarsa aksine heyecan verici :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hele o Mumya filmi yok muydu Şenay. Seyrederken nasıl da can atmıştım, diğer yandan Jonathan karakterine söylenip duruyordum hep "nerede senin maceraperst ruhun Jonathan! ufacık çocuk bile can atıyor" diye. :D
      Kesinlikle dediğine katılıyorum, heyecan verici ve mistik bir yönü var Mısır mitinin. ^^

      Sil
  2. Eline sağlık:)) Legolas hakkındaki hislerim aynı ^^ Mısır Mitolojisini seviyorum ben de, belki tonu biraz daha koyu bazılarına göre.

    Brook tatlı olmaz mı? Hem eğlenceli hem gerektiğinde çizgisini koruyan bir beyefendi hem de müzisyen ^^

    Pandora Hearts'ın ilk sezonunu izlemiştim ancak sanırım en iyisi mangasını okumak olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hii asıl ben teşekkür ederim ki, böylesine hoş bir mim yapmışsın blogdan bloğa dolanıyor Tawannanna.
      Her rastladığımda keyifle okuyorum, vallahi. :D Brook'un Lufy ile yemeği beklediği sahneyi sanırım unutamayacağım. Tam bir centilmendiler orada; 'coma on baby!' Pandora serisi zaten ucu açık bırakılıp üzmüş bir seri olmuştu, o nedenle mangadan devam etmiştim ben de. Hatta mangayı okurken "o vakit animede ki olay neydi" dediğim olmuştu.

      Sil
  3. Harikaydııı!Eline sağlııık :)
    BTS hepimizi öldürüyor ARMY dostum.Spring Day ve Not Today...
    Yazın kelimelerle anlatamayacağım kadar güzel.Her bir madde harikaa.Peter Pan'i ben de çok seviyorum.Çok tatlış bir mimi yapan çok tatlış River'ı saat tam gece yarısı okuyan bir adet Aysel.
    Mısır Mitolojisini ben de çok seviyorum.
    Başta yazdığın dizeler falan hepsi harikaydı.
    Bir de bir tek duygulanan ve ağlayan sen değilsin Riv'im.Ben de ağladım,hem de çok.Ama Spring Day'e ağlanmaz mı yaa değil mi?
    Not Today için ben de gün sayıyorum.
    Allahım çok ponçik bir yazıydı.Harikasın River.Çok tatlısın,çok ponçiksin,çok mütişmelsin.Canım dostum.
    Kucak dolusu sevgilerle Menolly'den ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama, yaaa, yaaa yaa! Çok tatlış bir rastlantı oldu bak bu ARMY'm benim. <3 Dün gece vakti senin yazını okumuşken, şimdi de sen bir gece vakti gelmişsin. Hoş gelmişsin Aysel. *teletebis moduna geçiş yapar sarılır* Not Today için kim gün saymıyor ki, şarkıyı dinlerken klibi ister istemez hayal etmeye çalışmış fakat aklıma tek hep birlikte koştukları sahneden başka bir şey canlanmamıştı. (sanırım burada hayal gücüm iflas etti) Yine de kıpır, kıpır olacağını var sayıyorum. Spring Day'e göre bambaşka bir iz bırakacak bence. :3
      İçten düşüncelerin için ne denli teşekkür etsem az sana, hep yüzümde bir gülümseme bırakıyorsun ve bunu söylemeden de edemiyorum işte. ^^

      Sil
  4. Çok güzel olmuş petar pan Bayılırım :) Emeğine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne hoş bir Neverland sakini daha buldum o vakit.
      Mutlu oldum şimdi, teşekkürler. ^^

      Sil
  5. Ya var ya ben bts 'in mvsinden hiçbir şey anlamadım - yine - birde bunlar iki tane mi şarkı yayınlıyacak , ya ben niye hiçbir şeyi anlamıyorum :D
    Hahaha mimi okurken eğlendim hemde çok :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yayınladılar. yayınladılar. hem de ne klipti. not today diye youtube'a yazarsan pat diye çıkar karşına. hatta sen zahmet etme saliha'm, hemen şimdi şu alta koyayım. gümbür, gümbür pek hoş bir şeydi. :D
      https://www.youtube.com/watch?v=9DwzBICPhdM
      o gün klibi seyreder seyretmez bir kalbimi yoklayıp direk bloggerda grubu seven arkadaşların bloğuna koşmuştum heyecanla. sağolsun Aysel'de pek hoş bir yazı yazmıştı aynı gün, hatta bir yandan blogda grubu takip eden kişilerin yazılarını bekliyorum *düşün kendi bloğuma yazamıyorum heyecandan. çünkü başkalarıyla paylaşmak nedense daha bir hoşuma gidiyor, onların bloğunu işgal edip. asdf- diğer yandan da klibi izliyorum. öyle bir gündü. Aysel'de sağolsun pek dolu bir yazı yazmıştı o günn. veeee gel senin de içindeki ARMY'i ortaya çıkaralım!

      Sil
    2. İzledim izledim hem de ilk gün şarkı çok güzel ama ben klipte ne anlatılıyor inan yine anlamadım :D şuanda da dinliyorum şarkıyı bu arada :D
      Ben kpop da tek b.a.p 'i takip ediyorum ama sorsan bilmediğim grup yok , bts de ilk çıktığında tam benim tarzımda baya dinliyordum ama kimseyi tanımadan biraz b.a.p ' e benzetmiştim tarzını , şimdi isimlerini filan biliyorum ama eskisi kadar çok dinlemiyorum bu şarkı eski tarzlarına daha yakın olmuş nasıl mutlu oldum var ya ^^

      Sil
  6. Yanıtlar
    1. Öyle, böyle mimleri yapması pek zevkli geliyor bana da.
      Mimin kendisi de cıvıl cıvıl olunca. :)

      Sil
  7. RRİİİVVVVV...
    Beynim yandı ;D Allahım yaşlanıyorum ;D Mimi anlamak için beynimdeki yakıtları biraz fazla harcadım :)
    Cevaplarındaki bilmediğim isimlerse kendimi pek bir cahil hissettirdi :D
    Nasıl değişik bir mim bu böyle! :) Kimin aklına gelmiş.
    Anca senin gibi bir gizli ajan bu mimin altından kalkabilirdi 007Riv!
    Ayrıca, sen bir ikizlersin alış artık duygu değişikliğine ;D biz zırlarken kahkaha atar, kahkahanın ortasında salya sümük ağlarız, evet yaparız evet :)
    Seni çok özledim Riv! Kalıcı gelişini 4 gözle bekliorum ;.(
    Yorumlarını gördükçe de çok mutlu oluyorum ❤️

    Öpücükler, sevgi ve özlem...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tawannanna'mın aklına gelmiş, gökten üç elma düşer gibi bir de mim düşürmüş blogger cemiyetine.
      Ama öyle demeyesin ki, sen de kalkarsın altından. Tawannanna isteyen olursa yapsın herkescik diye not etmiş pek sevimli.
      Hem bak burçdaşız Sherlock'um, sen hayli, hayli üstesinden gelirsin bu tarz olayların yaa. :D
      Yalnız ben senin mimi unutamıyorum, Watson çukura gitti ya ne gülmüştüm okurken.
      Bir de ne hoş demişsiiiinn, sarılasım geldi bir an. ^^
      Fakat keşke çevremde senin gibi güzel düşünüp, güzel görebilse, dengesiz damgası yiyorum bazen. :/

      Sil
  8. Mim okumayı seviyorum, bu da gördüğüm en orijinal mimlerden biri, keyifle okudum, sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen, bir de insanın kendinden bir şeyler katacağı bir mimdi. :)
      gerçi mimlerin genelinde o olay olduğu için severim ben de, teşekkür ederim Eren.
      bu arada skokugeki no souma'nın ikinci sezonuna başladımmm ^^

      Sil
  9. River seni mimledim umarım yaparsın ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu aralar adım bir görünüp bir kaybolan Riv'e çıkacak. :3
      hemen bakıyorum kiii! ama ilk mimi yapmaya değil seninkini okumaya ve dizi önerisi için işgal etmeye. sonra ise yapmaya, marş, marş. Sağolasın bu arada Saliha. ^^

      Sil
  10. gökten üç elma düşmüş river kardeşiyle elmalı kek yapmııış :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nereden kokusunu aldın, buyur gel kiii :)
      bak saat beşe de geliyor. beş çayı yaparız.

      Sil
  11. Yüzüklerin Efendisi'nin vizyonda olduğu zamanlar Legolas ve Orlando fırtınasını hatırlıyorum. Bir ara markette 8 farklı dergide Orlando,'yu görmüştüm de bu adam ne kadar popüler diye şaşırmıştım. Legolas abimiz çok karizmatik olsa da ben Aragorn'cuydum :-)

    Takip ettiğim bloglardaki Harry Potter sevgisini görünce ciddi mutlu oluyorum. Hayatımda Harry Potter tutkumu paylaştığım insan bulmakta sıkıntı çekiyorum. Hatta bu yüzden serinin son filmine benimle gelecek arkadaş bulamamıştım da Harry Potter'ı beraber izleyebileceğim bir arkadaşım bile yok diye üzülmüştüm. Keşke o dönemde bloglar hayatımızda olsaydı, yalnızlık çekmezdim.

    Sen blog yazılarını hep 2-3'te mi yazıyorsun? :-)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir de sekiz tane. :D Denk gelmeyi isterdim, büyük ihtimalle o yıllar koşar alırdım. Şu an o kadar fazla dahası 'delicesine' poster meraklısı birisi değilim. Aragorn'un da karizması Legolas ile yarışır fakat Şule. Tek Harry Potter değil, diğer konularda da seninle aynı görüşteyim. Harry Potter'ın son filmine kardeşimle gitmiştim, sanırım paylaştığımız tek ortak noktaydı. Genelde zevklerimiz tam zıttı olduğu için bu yönden mutlu olmuştum. ^^
      Uykusuzluk desem. :D Son birkaç aydır uyku düzenim tepe taklaktı, şimdi yerine oturdu gibi. Hatta o dönemler bizimkiler "kızım gece bekçisi misin sen, ne işin var bu saatte?" diyorlardı bazen.

      Sil
  12. Repliklerini ezberlediğim tek filmdi. Ne izledim ne izledim. Öyle ki annem yemek getirince "Eaa neden et yemiyoruz." gibi ergenlikler bile yapıyordum. Hey Allahım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahaha, aklımda canlandırdım da, bayağı eğlenceli geldi. :D
      Bizim de evde bir godfather repliği dolanır genelde, babam bir yere gidelim diyeceği vakit "size reddedemeyeceğiniz bir teklif yapacağım" der.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım : Merve Canbaz